Ventura med i toppen i sesongstarten

Kristoffer Ventura er tilbake i aksjon på Korn Ferry-touren og hadde en solid første runde for året i The Bahamas Great Exuma Classic.

Publisert

Etter en lang turneringspause etter å ha misset PGA Tour-kortet i september er Kristoffer Ventura endelig tilbake i turnering igjen.

Siden sist har han byttet svingtrener til Boyd Summerhays, samme trener som Tony Finau, og etter det Norsk Golf erfarer, skal Ventura endelig føle at spillet utvikler seg i riktig retning etter en tung 2021-sesong på PGA-touren.

Søndag startet 26-åringen den nye sesongen på Sandals Emerald Bay GC på Bahamas med en runde på to under par. Det holder til en delt 7.-plass så langt, kun to slag bak ledertrioen Harry Hall (England), Xinjung Zhang (Kina) og Evan Harmelling (USA).

Ventura fikk en tøff start på sesongen med dobbelbogey allerede på hull 2, men kom seg tilbake til par med birdier på hull 8 og 9.

Deretter fulgte han opp med nye birdier på hull 12 og 15, før han annulerte bogeyen på hull 16 med dagens femte birdie på hull 18 for å komme seg til 70 slag.

Etter en knallstart på PGA-touren i fjor med en 7.- og 6.- plass i hans tre første turneringer fikk Kristoffer Ventura det aldri helt til å klaffe etter det, og han endte til slutt opp med 19 missede cuter på 29 turneringer. 

På Korn Ferry Tour har han derimot langt bedre minner. I debutsesongen på touren i 2019 vant han to turneringer og hadde to tredjeplasser på de elleve turneringene han spilte, noe som sikret ham en plass på PGA-touren – som andre nordmann noensinne etter Henrik Bjørnstad i 2006 og 2010.

I tillegg spilte Ventura syv Korn Ferry Tour-turneringer i fjor, hvor han endte topp-15 i fire av dem, inkludert en fjerdeplass.

NB! Ikke alle spillerne rakk å fullføre sine åpningsrunder på Bahamas før det ble mørkt. Dermed er det foreløpig uvisst når Ventura slår ut på andrerunden mandag, som egentlig skulle vært 13.35 norsk tid.

Discovery+/GolfTV har rettigheter til å sende Korn Ferry Tour-turneringer i 2022, men touren kommer ifølge eurosport-kommentator Marius Thorp ikke til å ha noen TV-produserte turneringer før i april.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS