Etter to dager på PGA Catalonya Tour Course, fikk de unge golferne idag måle krefter på og med Stadium Course, og dette skulle vise seg å bli en tøffere runde for de aller fleste.

 

Blant gutta holder Kristoffer Ventura, Moss & Rygge GK stand med en ledelse på tilsammen – 8, men han var tydelig ikke helt fornøyd etter å ha gått en over banens par i dag. Kristian Krogh Johannesen, Drammen GK gikk på par og inntok med dette opp til andreplassen igjen, med Vetle Marøy, hakk i hæl på – 5. De tre skal nok en gang utgjøre lederballen i siste runde lørdag.

Beste runde idag hadde Andreas Halvorsen fra Larvik GK som var den eneste som gikk under banens par på 71 slag. Tre birdies og en eagle er ikke å kimse av på denne banen. 

 

Flere av jentene fikk slite på Stadium Course idag. Stine Pettersen, Moss & Rygge Golfklubb tok tilbake ledelsen etter en runde på 1 over par, samme som Marthe Wold fra Stavanger som dermed ligger på andre plass før fjerde og siste runde imorgen.

 

Nicoline Engstrøm Skaug fra Oslo GK gikk syv over par i dag, og det holdt til en sammenlagt 3. plass. Derfra er det et stykke ned til 4. plassen som innehas av Julie Christine Lied fra Fana Golfklubb. Danske Julie C Kristensen som lå som nummer to i går, spilte ikke idag pga. diskvalifikasjon.

 

Turneringen teller i den europeiske amatørrankingen, og da må reglene følges til punkt og prikke. Det er også en viktig lærdom for de unge spillerne som tydelig har golf som sin store lidenskap.

 

Forholdene her på PGA Catalunya Resort kunne knapt vært bedre. Det er nattefrost, men når banen har tint opp ved 11-tiden er forholdene helt perfekte. Sol, behagelig temperatur og vindstille. Raske vanskelige greener er med på å gi spillerne verdifull erfaring. Og etter endt runde føres det statistikk i Golfloop – et obligatorisk innslag i treningsleiren. Og når solen var i ferd med å gå ned bak fjellene i vest, ja da var det fortsatt masse aktivitet på putting greenen. Imorgen er det nemlig en ny dag med nye muligheter for å klatre på leaderboardet. Start blir ca kl 11.

 

Runde 2

Ikke overraskende leder Kristoffer Ventura og Nicoline Engstrøm Skaug Titleist Winter Tournament etter to runder.

Begge de to juniorene viste solid spill gjennom store deler av 2011-sesongen. Årets høydepunkt for Ventura ble 16. plassen i Challenge Tour-turneringen på Hauger, mens Skaug ble kronet til jentenes norgesmester for juniorer på Miklagard. Og formen ser ikke ut til å ha avtatt nevneverdig for de to talentene.

Ventura ledet med ett slag på Kristian Krogh Johannessen etter første runde, og dro i fra med ett slag etter å ha notert seg for en andrerunde på 69 slag (-3) torsdag. Med -9 totalt er han to foran Vetle Marøy som nå er på andreplass. Johannessen falt til 3. plass etter å ha levert en score på en under.

I jenteklassen spratt Nicoline Skaug opp til toppen av leaderboardet med sin andre strake 71-runde. Hun er nå to under par, og er den eneste i feltet som er under par med to runder igjen å spille. Hun ligger tre foran danske Julie Carlslund Kristensen og Stine Pettersen som ledet etter første runde.

 

Runde 1

To Moss & Rygge-spillere har gått opp i ledelse etter første runde av Titleist Winter Tournament.

 

Kristoffer Ventura ser ikke ut til å ha mistet mye av godfølelsen siden golfsesongen på Østlandet ble avsluttet av kong vinter. Etter første runde av Titleist Winter Tournament på PGA Catalunya Resorts Tour Course har han gått rett opp i ledelse, etter en flott åpningsrunde på seks under par.

 

Unggutten gjorde hele åtte birdies, samt to bogeys på sin runde, og leder med ett slag på hans klassekamerat fra Wang Toppidrett, Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK). Finnen Kristian Kulorkorpi okkuperer tredjeplassen på fire under, mens Vetle Marøy følger ytterlige ett slag etter på fjerdeplass. Dette er også de eneste spillerne i feltet bestående av 43 gutter som er under par.

 

I jenteklassen er det enda færre under par – tre stykker. Stine Pettersen gikk på tre under par, og leder med to slag på Julie Carslund Kristensen (Danmark) og Nicoline Engstrøm Skaug (Oslo GK). Pettersen gjorde seks birdies, tre bogeys og resten par på sin runde.

 

Før turneringen

Selv om golfsesongen er over i store deler av Norge betyr ikke det at våre juniorer ikke får konkurrert mot hverandre i vinter.

42 gutter og 25 jenter fra Norge, Danmark og Finland er denne uken samlet på PGA Catalunya Resort i Spania, der Knut Børsheim sikret Europatour-kortet i desember. Den nyoppstartede Titleist Winter Tournament spilles over fire runder på banene Tour- og Stadium Course, og er arrangert på initiativ fra Norges Golfforbund.

Blant norske spillere deltar kjente navn som Kristoffer Ventura, Vetle Marøy, Andreas Halvorsen, Kristian Krogh Johannessen, Nicoline Skaug, Maria Tønnessen, Marthe Wold, Katerina Jæger, Julie Christine Lied og Mariell Bruun for å nevne noen. I jenteklassen er alle på deltagerlisten bortsett fra én (Danmark) fra Norge. I gutteklassen stiller 33 norske til start.

Turneringen slår i gang onsdag. Norsk Golf vil være til stede på turneringen fredag og lørdag.

Følg spillerne her