Det er ikke noe annet sted i verden hvor det er samlet flere golfstjerner på ett og samme sted enn Palm Beach Gardens og Jupiter, en drøy time nord for Miami i Florida. I dette området bor spillere som Tiger Woods, Rickie Fowler, Justin Thomas, Brooks Koepka og Rory McIlroy innenfor en radius på bare ti kilometer, og golf.com har gitt området det passende kallenavnet «Episenteret for profesjonell golf».

Etter fire år i Oklahoma har nå også Kristoffer Ventura (Oslo GK) flyttet hit. Ventura, som nå skal ta fatt på sin første fulle sesong som proff, sier han og kjæresten Jorden har funnet seg raskt til rette i Florida-varmen.

– Det finnes ikke et mer perfekt sted å bo for å bli god i golf. Klimaet er veldig mye bedre om vinteren enn det var i Oklahoma, og det er utrolig verdifullt å kunne trene og spille med så mange gode spillere rundt seg hver eneste dag. Det føles litt rart å plutselig være i samme miljø som gutta man har sett mye på TV, sier Ventura til Norsk Golf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Walking the dog.. #sit#goodboy

A post shared by Kristoffer Ventura (@krisventura95) on Jan 17, 2019 at 12:25pm PST

 

Får hjelp av Oklahoma-gutta

Ventura fullførte i fjor sommer fire års studier ved Oklahoma State University, der han rakk å vinne tre individuelle titler i løpet av oppholdet, før collegekarrieren ble avsluttet med stil da laget hans gikk til topps i det nasjonale NCAA-mesterskapet.

Det har gjort ham til et kjent navn i Oklahoma, og flere av universitetets tidligere spillere har nå tatt ham under vingene sine i Florida –blant andre selveste Rickie Fowler. I tillegg til Fowler bor også eks-Oklahoma-spillere som Peter Uihlein, Kevin Tway og Morgan Hoffman i det samme området. 

– De er veldig inkluderende og behjelpelige, både på og utenfor golfbanen. I starten var jeg litt redd for å be om hjelp, men jeg har innsett nå at de bare setter pris på å kunne dele av all kunnskapen de har, sier Ventura.

– Hva slags råd gir de deg?

– En gjenganger er at alle sier jeg må være tålmodig og virkelig ha troa på det jeg gjør. Det er de helt overlegne på her i USA. De har en urokkelig tro på at de kommer til å lykkes. De gjør sin greie, svinger på sin egen måte, og forsøker ikke å etterligne andre. Men de er heller ikke redde for å lære av hverandre.

Av en eller annen grunn føles PGA Tour-drømmen mye mer oppnåelig når man kan trene med disse gutta hver dag

Kristoffer Ventura

Ventura medgir at Palm Beach Gardens ikke er det rimeligste stedet å bo med tanke på banene man spiller på hver eneste dag, men han sier han ser på det som en viktig investering i sin egen karriere. Det hjelper også at treneren hans Denny Lucas nå bare bor fem minutter unna. Lucas er for øvrig også trener til Venturas tidligere lagkamerat på Oklahoma State, Viktor Hovland.

– Jeg tror det kan påvirke karrieren min mye å bo her. Av en eller annen grunn føles PGA Tour-drømmen mer oppnåelig når man kan trene med disse gutta hver dag. Man lærer seg hvor man står, og man får veldig mye selvtillit av å slå de på trening. Jeg tror det gjør at man ubevisst våger å tenke litt større enn vanlig.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Muligheten til å trene med spillere av dette kaliberet gjør det også lettere for ham å kartlegge hvor det er størst rom for forbedring. Ventura er klokkeklar på hva som skiller verdensklassespillerne fra spillere på de lavere tourene: de færreste har noen åpenbare svakheter i spillet sitt.

– Ser du på spillere både på europatouren, Challenge Tour og Web.com Tour, kan de ha deler av spillet som ikke er så «sharp», men de klarer likevel å komme unna med det. På PGA-touren må alt være bra. De fleste PGA Tour-gutta jeg har spilt med, kommer seg under par selv på treningsrundene hvor de spiller dårlig. Så fort de spiller bra, er de syv, åtte, ni under par med en gang. Men det er det høye nivået på de «dårlige» rundene deres som gjør at de aldri misser cuter. Det er det nivået jeg jobber mot selv.

Vil prioritere én tour

Opptakten til 2019-sesongen ble ikke helt slik Ventura hadde forespeilet. I fjor høst overbeviste 23-åringen med å ta seg gjennom både pre-kvalifiseringen, første- og andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen (nivået under PGA Tour) og hele veien til Q-school-finalen. Bare en uke før finalen måtte Ventura imidlertid hasteopereres for en betent blindtarm. Rekonvalesenstiden etter en slik operasjon er vanligvis på cirka seks uker, men Ventura bet i seg smertene og fullførte på mirakuløst vis turneringen.

Selv om Ventura endte langt ned på leaderboardet og uten noen garanterte turneringer på Web.com Tour i 2019, forsøker han nå å se det positive i den kjipe avslutningen på sesongen.

Han sier q-school ble en bekreftelse på at han har tatt store steg i riktig retning, og han så på det som en mental seier å klare å fullføre turneringen.

– Jeg hadde angret veldig hvis jeg ikke hadde prøvd. Mange av de andre gutta på touren har sagt at det er bare sånne ting man må vende seg til som idrettsutøver. Det er en del av tilværelsen at ting endres underveis hele tiden og aldri blir som man har planlagt. Det ga litt perspektiv å sitte der på akuttmottaket og se de andre folkene som ble rullet inn der med langt mer alvorlige skader enn meg.

Ventura sier han fortsatt er usikker på hva som blir hans neste turnering eller hvordan sesongen hans kommer til å se ut videre. Det eneste som er sikkert, er at han blir avhengig av å ta vare på de mulighetene han får.

Han planlegger å spille det meste som er av mandagskvalifiseringer til Web.com Tour-turneringene, og han satser på å få et par invitasjoner i tillegg. Hvis han klarer å bite fra seg der, vil det åpne seg dører inn til flere andre turneringer på touren, og det er en rekke eksempler på Web.com Tour-spillere de siste årene som har klart å få velfylte turneringsprogram på denne måten.

I tillegg har Ventura en kategori på europeiske Challenge Tour å falle tilbake på hvis det skulle skjære seg. Den er han derimot usikker på om han kommer til å benytte seg av.

– Jeg vurderte også å spille kvalifiseringen til den kanadiske PGA-touren, men jeg ønsker egentlig å satse «all-in» på å komme meg inn på Web.com Tour, ikke kjøre halvhjertede satsinger med litt spill på flere ulike tourer. Det er PGA Tour som er målet mitt, og da er det Web.com Tour som man må gjennom.

– Jeg er fast bestemt på å gripe sjansen når den dukker opp før eller siden!