Etter en bogeyfri åpningsrunde syv under par, fulgte nordmannen opp med nye sterke 18 hull under andrerunden fredag.

Da Hovland trillet i birdieputten på det siste hullet, kunne han signere for 68 slag på scorekortet, fire under for dagen og -11 etter halvspilt turnering i Las Vegas.

24-åringen gikk i klubbhuset på delt 7. plass, og i toppen vil han nok fortsatt være når resten av startfeltet har spilt ferdig i løpet av tidlige nattetimer norsk tid.

(Artikkelen fortsetter under)

Etter å ha åpnet den nye PGA Tour-sesongen med en litt kjedelig 44.-plass forrige uke, er Hovland tydeligvis tilbake i storslag på The Summit Club.

Nordmannen er imidlertid ikke den eneste som senker birdier i denne turneringen. Uten vind har ørkenbanen i Las Vegas hatt vanskelig for å forsvare seg.

Når dette skrives, topper Keith Mitchell leaderboardet etter runder på 62 og 64 slag, altså 18 under par etter 36 hull. Det er ikke hverdagskost på noen bane, heller ikke når verdens beste herrespillere er i aksjon.

Og det er framfor alt putteren som har vært glohet for Mitchell, som i løpet av turneringens to første runder har vært 7,8 slag bedre enn feltet på greenene.

Under forrige ukes turnering var det nettopp nærspillet som stakk kjepper i hjulene for Viktor Hovland, og statistisk sett hadde han sin dårligste nærspillsuke noensinne på touren.

Men torsdag og fredag har historien vært en helt annen for nordmannen. På The Summit Club har han vært blant de bedre på greenene. På andrerunden kom den første birdien allerede på hull 2. Han fulgte opp med tre nye birdier (og en bogey) før runding.

(Artikkelen fortsetter under)

De siste ni åpnet riktignok med en bogey etter at innspillet fant den høyre roughen, men to nye birdier på veien inn sørget for nok en god dag på jobben.

Hovland avsluttet PGA Tour-sesongen som var ferdig nylig, på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

Les også: Hovland invitert til Tigers egen turnering

Etter denne ukens turnering er han ventet å ta en to ukers turneringspause før han setter kursen mot Mexico for å forsvare fjorårsseieren i Mayakoba.

NB! Du kan følge de to siste rundene i Las Vegas direkte på strømmetjenesten GOLFTV.

Leaderboard