To hjul på banen//

Vil introdusere tohjuling på golfbanen: – Folk er nysgjerrige

Det startet med et ønske om å gjøre egen golf raskere og morsommere. Nå vil BirdieBikes introdusere elektriske golfsykler til alle golfklubber i hele landet. 

Da Martin Mikkelsen (t.v.) og Stian Ottersen hadde lyst på en rask og morsom måte å spille hjemmeklubben Drammen på, dukket ideen om elektrisk golfsykkel opp.
Publisert Sist oppdatert

Når man tenker på noe tohjulet på golfbanen, går tankene fort til de eldre utleietrallene som fortsatt finnes rundt omkring i Golf-Norge. 

Om noen år vil man kanskje tenke på elektriske mopeder, hvertfall om Drammen-selskapet BirdieBikes får det slik de drømmer om. 

– Det startet vel egentlig med at vi spilte her på Drammen Golfklubb, som er en kupert bane å gå, uten golfbiler fordi de ofte var fullbooket, forteller Stian Ottersen. 

Sammen med Martin Mikkelsen begynte duoen først å se etter noe som kunne gjøre kveldsrundene på hjemmeklubben lettere for dem selv. Istedet oppdaget de at det var få alternativer på markedet, annet enn store og tunge golfbiler. 

– Da fikk vi tanken om å prøve å dekke dette gapet selv, legger han til. 

Spesialtilpasset til golf

Elmopeden er spesialtilpasset til golf.

Den siste vinteren gikk det daglig tekstmeldinger frem og tilbake med forskjellige varianter.

– Noen ganger våknet jeg til 20 uleste meldinger fra Stian, fylt med lenker, bilder og videoer av elscootere fra alle verdens hjørner, forteller Mikkelsen. 

Omsider landet de på en variant som nå er spesialtilpasset til golf. Flere av oppgraderingene er designet av duoen og 3D-printes lokalt.

– Golfbagfeste, og holdere til drikkeflaske, mobil og rengjøringsbørste har vi montert på selv. I tillegg har vi gjort den tohjulsdrevet og montert et batteri til, sier han. 

Dermed har den nok rekkevidde til å holde minst to runder på meget kuperte baner. Topphastigheten er begrenset til 21 km/t av sikkerhetshensyn. 

– Men den er fortsatt rask nok til at man får god fartsfølelse.

– Folk er nysgjerrig

Forretningsideen til BirdieBikes er klar. Selge inn golfsykler til golfklubber på lik måte som med golfbiler, slik at klubben kan tilby disse til medlemmer og greenfee-spillere. 

Men enn så lenge er de i startfasen. Denne sesongen har de fått med seg flere golfklubber i et pilotprosjekt, for å teste de nyeste oppgraderingene. 

– I august vil disse klubbene kunne tilby utleie av BirdieBikes for en periode som en del av vår siste testperiode, bekrefter Stian Ottersen. 

Golfsyklene vil da ha alle modifiseringene Drammens-duoen har gjort ferdig installert.

Samtidig er duoen aktive på sosiale medier, slik som på Instagram.

– Vi er opptatt av å vise ekte golf der fra gjennomsnittlige golfere. Den jevne golfer svinger fra det gode til det helt horrible. Dette er noe vi forsøker å dele med våre følgere med en god dose humor. 

– Ute på banen får vi tilbakemeldinger på at golfsykler er et veldig morsomt konsept, og det kommer alltid folk bort når vi er ute på en runde.

Tre mopeder for én bil

For klubbene som ønsker å tilby golfsykler, i tillegg til golfbil,  får man flere hjul for pengene. Mikkelsen og Ottersen anslår at man som golfklubb kan få tre golfsykler til prisen av én bil. 

Enn så lenge er BirdieBikes bare noe på siden for duoen. På dagtid jobber Mikkelsen som daglig leder, mens Ottersen er innkjøpssjef – begge to i helt forskjellige bransjer enn golf. 

– På kveldstid er vi familiemennesker og tester golfsykler. Så får vi se hvor langt denne ideen kan gå, konkluderer Ottersen entusiastisk. 

Enn så lenge er BirdieBikes ved siden av hovedjobben, men Mikkelsen og Ottersen håper prosjektet kan vokse ytterligere.
Powered by Labrador CMS