Rory McIlroys mål om å overta toppen av Europatour-rankingen fra Luke Donald er satt i fare av et virus. McIlroy er avhengig av å vinne Dubai World Championship som slår i gang torsdag, samtidig som at Donald havner på tiendeplass eller lavere.

Men i stedet for å fokusere på golf i opptakten til turneringen, må den 22 år gamle nord-iren nå heller fokusere på å bli frisk. McIlroy har hatt problemer med et virus den siste tiden, og dro til lege umiddelbart etter å ha landet i Dubai.

– Jeg får ikke svaret før senere denne uken, sa Rory til Sky Sports tirsdag. Det betyr at resultatene bør foreligge senere på dagen i dag.

– Jeg har pådratt meg et virus, og jeg har en veldig lav prosentandel hvite blodceller. Testene skal vise om prosenten er på vei opp igjen, forklarer Rory.

McIlroy har hatt et travelt turneringsprogram denne høsten, og siden slutten av september har han konkurrert tre ganger i det fjerne østen, samt en gang i Bermuda.

– Jeg har ikke så mye energi som jeg skulle ha ønsket, men jeg tok en dag fri i går og bare slappet av. Jeg skal spille pro-amen i dag og trene litt, for så å ta nok en fridag i morgen – kanskje slå noen baller. Jeg må virkelig forsøke å ta vare på den lille energien jeg har, og kanalisere det mot de fire turneringsdagene. Jeg er ikke 100 prosent, men jeg klarer fortsatt å spille 18 hull, sier han til Sky Sports.

Allerede neste uke er McIlroy påmeldt til nok en turnering. Da er det Thailand Championship som står for døren. Og selv om hans manager Conor Ridge sier at Rory må vente for å se an helsen sin, er ikke hovedpersonen selv nevneverdig begeistret over å måtte trekke seg fra turneringer.

– Jeg liker ikke å trekke meg fra konkurranser. Jeg tror dere så det på PGA Championship i år. Jeg skadet armen min da jeg slo mot en rot på det tredje hullet, men fullførte likevel alle fire rundene.

For danske Thomas Björn ser deltagelse denne uken enda mer tvilsomt ut. Han sliter med en nakkeskade, og er usikker på om han står klar på første tee imorgen.

– Nakken er på bedringens vei, men jeg vil ta det mest mulig med ro før turneringen. Med en gang jeg er ferdig her kommer jeg til å starte med rehabilitering. Akkurat nå er jeg skeptisk til om jeg kan starte, sier veteranen.