Engelskmannen rundet av en imponerende turnering i Thailand, med en avslutningsrunde på tre under par (69) søndag. Dermed endte han syv slag foran andremann, Charl Schwartzel fra Sør-Afrika.

Westwoods totalscore endte til slutt på 22 under par, og ga ham hans fjerde seier for året.

– Det betyr mye, alle seiere gjør det. Det er ekstra spesielt denne uken på grunn av vanskelighetsgraden på golfbanen, og hvem jeg spilte mot. Charl vant Masters og har hatt en fantastisk sesong. Jeg ledet fra start til slutt, og det var mye press involvert, forteller Westwood.

Westwood åpnet turneringen forrykende torsdag, og var ti under par for dagen etter 13 hull. Dermed hadde han mulighet til å levere en score på 50-tallet, men da det «stagnerte» noe mot slutten signerte han til slutt for en runde på 60 slag – utrolige 12 under par. Deretter fulgte han opp med scorer på 64 og 73, og tok med seg en ledelse på fire slag til avslutningsrunden.

Selv om Schwartzel aldri maktet å ta igjen Westwood på toppen av leaderboardet, var han på et tidspunkt søndag kun to bak etter å ha gjort eagle på det 11., for så å senke en ti-metersputt for birdie på det påfølgende hullet. Nærmere kom han ikke.

– Det var en tøff dag. Vinden blåste mye hardere i dag sammenlignet med de tre tidligere rundene. Jeg spilte veldig bra, og hadde det ikke vært for Lee ville jeg vunnet turneringen, sier Schwartzel.

(Kilde: golf.com)