I England: Christian Døvle
 
Selv om ballene tidvis fløy på kryss og tvers av fairway, la det ikke noen demper på stemningen da John Arne Riise fikk oppleve en drøm gå i oppfyllelse i onsdag. Fulham-proffen som nylig pensjonerte seg fra landslaget etter 110 landslagskamper er en ihugget golfer, og deltok i den kjendis-spekkede pro-amen mot nummer fire i verden, Justin Rose, og de to Arsenal-profilene Theo Walcott og Aaron Ramsey.

 

Det var ingen ringere enn Caroline Wozniacki og Rory McIlroy som sørget for at Riise fikk en plass i startfeltet. Wozniacki er lidenskapelig tilhenger av Riises gamleklubb Liverpool, og nordmannen har ved flere anledninger sørget for kampbilletter til tennis-esset på Anfield. Nå var det danskens tur til å gjøre Riise en tjeneste.

 

– Jeg ble kjent med henne da hun var i Roma og spilte tennisturnering. Jeg sendte en mail til henne for å høre med Rory om det var mulig å hjelpe til med å komme inn, og fikk svar ganske raskt at han hadde ringt turneringslederen og jeg skulle spille, forklarer Riise til Norsk Golf kort tid etter runden og smiler fra øre til øre.

 

Riise håpet på å få spille med McIlroy selv, men nord-iren hadde allerede forpliktet seg til å spille med noen andre. Men Riise syntes det var like stort å spille med Justin Rose.

 

– Rory sa han skulle gjøre sitt beste for at vi kunne spille sammen, men det gikk dessverre ikke. Jeg møtte Rory i stad, og det ser ut til at det kan bli noen runder på oss fremover. Men Justin var helt fantastisk. Det som var så gøy med Rose er at han interesserte seg så i våre liv også. Han er Chelsea-fan, så vi snakket mye om fotball, alle våre reisedager og familielivet. Det var veldig lærerikt. Det var utrolig gøy å spille med en verdensstjerne som var så interessert i våres liv også, sier Riise til Norsk Golf.

 

Selv om 32-åringen er vant til å spille foran titusener på fotballbanen, var det noe helt annet med golfkølle i hendene.

 

– Jeg var veldig nervøs kvelden før, men på rangen satt ting veldig bra. Det hjalp veldig på nervene. Jeg har lenge vært bitt av golfbasillen, men dette ga et skikkelig kick. Det å stå på rangen ved siden av spillere som Darren Clarke og Rory gir mersmak til mer spill fremover. Nå gleder jeg meg til 18 timers kjøretur hjem til Norge, jeg kommer til å leve på en sky hele veien, avslutter Riise til Norsk Golf.

 

Espen Kofstad spilte ikke onsdagens pro-am. Han tar det rolig dagen før dagen, og bruker onsdagen til trening.