DP WORLD TOUR//

Nyladet Hovland øyner nye triumfer: – Kan spille like bra som i høst

Når Viktor Hovland (26) slår ut i Dubai torsdag, spiller han for ny seier. Etter seks ukers turneringspause er han selv overrasket over hvor bra spillet og teknikken sitter.

Viktor Hovland i aksjon på Jumeirah Golf Estate tirsdag. Nordmannen hadde også sin egen pressekonferanse i Dubai.
Publisert

– Det har vært utrolig. Alt skjedde så fort, fra seieren på Memorial i juni, så FedEx-cupen i august og til slutt Ryder Cup. Det har vært deilig med seks uker fri for å la alt synke litt. Men det er godt å være tilbake, sier Viktor Hovland til et samlet pressekorps i Dubai.

Denne uka møtes sesongens 50 beste spillere i den store europafinalen. Torsdag kl 08.40 slår nordmannen ut på førsterunden i DP World Tour Championship. 

Oppladningen har vært alt annet enn normal. 

Viktor Hovland har brukt de siste dagene til å spille seg inn på Jumeirah Golf Estate.

Fryktet for teknikken

Tirsdag forklarte Hovland hva han har gjort i ukene som har gått siden Ryder Cup-triumfen på Marco Simone. 

– Jeg var først tre uker i Norge, hvor jeg omtrent ikke tok i en golfkølle. Det var bra for meg. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg tok fri så lenge fra golfen. På det meste har det vært en uke, og så på igjen. For jeg har alltid fryktet av hvordan spillet kommer til å være når jeg kommer tilbake.

Men selv den norske verdensstjernen ble overrasket da han endelig hentet fram køllene igjen.

– Spillet var selvfølgelig litt rustent, men dette var faktisk første gang i karrieren hvor jeg tenkte at jeg ikke hadde glemt det helt. Teknikken var fortsatt bra, og godfølelsen kom egentlig tilbake ganske kjapt. Det betyr ikke at jeg kommer til å spille fantastisk denne uka, men jeg gleder meg, forsikrer Hovland.

Han innrømmer at han virkelig trengte en pause nå. Og at seks uker føltes som lang tid.

– Man trenger av og til slike pauser for å lade batteriene. Jeg håper å få en lang karriere, så jeg kan ikke spille turnering hver uke. Og likevel føler jeg nå at jeg kan gå ut og spille like bra som jeg gjorde før pausen. Det vil kanskje være litt rustent, men jeg går ut med den samme innstillingen som før.

Visste ikke om pengene

Alle vet hva det betyr. Viktor Hovland spiller for å vinne også i Dubai.

– Med tanke på hvor mye jeg har forbedret meg i år, og med verktøyene jeg nå har, kan jeg score godt selv uten mitt beste spill. Ja, jeg kan slå et par dårlige slag og gjøre en bogey eller to. Men det kommer ikke til å  ødelegge runden eller turneringen, forklarer han.

Under pressekonferansen fikk han også spørsmål om de vanvittige pengepremiene han har spilt inn det siste året. Totalt beløper det seg til 33 millioner dollar, over 360 millioner kroner, i 2023.

Hovland trekker på skuldrene.

– Jeg visste at FedEx-cupen ga meg 18 millioner dollar, men ellers har jeg ikke hatt peiling på hvor mye jeg har tjent i år. Det er jo kult, penger er jo fint å ha, men når jeg ser tilbake er det jo opplevelsene og prestasjonene som betyr mest. 

– Roma var utrolig. Jeg vant tre ganger i store turneringer. Og jeg er stolt over hvordan jeg vant dem. For jeg klarte å oppnå ting som jeg ikke har vært i stand til før. Så det er jo det jeg sitter her og tenker på nå. Men pengene er selvfølgelig også fine å ha, smiler han.

– Hva har du brukt pengene på? 

– Materialistisk sett, ikke noe spesielt, svarer Viktor Hovland. – Jeg tok moren min på en fin tur til Malta hvor vi koste oss med god mat og sightseeing. Det er sånne ting jeg synes er kult.

Powered by Labrador CMS