BMW CHAMPIONSHIP//

Øyeblikket: Slik så det ut da Hovland sikret seieren

Gratulantene sto i kø da Viktor Hovland vant BMW Championship søndag.

Shay Knight og Viktor Hovland venter på avgjørelsen. Sekunder senere er det klart. Se video i artikkelen under.
Publisert

Godt tilbakelent på en pinnestol, med caddie Shay Knight og to flasker vann ved sin side, innså Viktor Hovland at han hadde vunnet BMW Championship og førstepremien på 3,6 millioner dollar.

«That´s a wrap! Well done, buddy!» sier Knight, klapper nordmannen på låret, og reiser seg for å motta de første gratulasjonene. De fortsatte å strømme på utover natta og i morgentimene mandag.

Men la oss først starte med øyeblikket:


Hovland-show

Hovlands prestasjon søndag kan muligens best måles i reaksjonene til de mange verdensstjernene som han til daglig deler scene med. En av dem er Matt Fitzpatrick, som gikk i lederballen med Scottie Scheffler og lenge hadde en sjanse til å vinne.

PING-suksess

Blant gratulantene var også PING, hans egen utstyrsleverandør som knapt visste hva de signerte da de skrev under kontrakten med collegestudenten på Oklahoma State. Tre og et halvt år senere har de lagt gullegget.

Viktor Hovland vant sin femte PGA Tour-turnering søndag. Det betyr en ny gullputter i PING-hvelvet.

Ny banerekord

Blant alle gratulantene på Twitter var også arrangøren av BMW Championship. Hovland satte like godt banerekord på Olympia Fields med sin avslutningsrunde på 61 slag.

Det var spesielt på de siste ni hullene at nordmannen la grunnlaget for seieren. I lederballen spilte verken Scottie Scheffler eller Matt Fitzpatrick dårlig golf, tvert imot, men ingen av de andre PGA Tour-stjernene kunne stå imot Hovlands offensive spill og en siste ni på 28 slag (!)

Powered by Labrador CMS