DP World Tour//

På sidelinjen for andre uke på rad: – Surt

Kristian Krogh Johannessen er på plass i Emiratene, men faller igjen like utenfor startlisten i en DP World Tour-turnering. Ti LIV-spillere står nemlig foran ham i køen.

Kristian Krogh Johannessen skulle gjerne ha spilt turnering i disse dager, men må vente til neste uke.
Publisert Sist oppdatert

For andre uke på rad faller Drammen GK-spilleren Kristian Krogh Johannessen akkurat utenfor grensen på startlisten i Midt-Østen.

Forrige uke var han kun to plasser utenfor, mens i helgens Dubai Desert Classic er han magre fire hakk på feil side av streken.

Bakgrunnen for dette er både at kategorien hans er akkurat litt for svak for å kunne velge fra øverste hylle når det gjelder turneringer, men også fordi spillere fra LIV-touren fremdeles får lov til å spille på DP World Tour.

I helgens turnering er det totalt ti spillere fra den saudi-arabiske utbryterligaen som deltar. Hadde bare noen av dem stått over eller ikke fått tilgang, ville Hokksund-mannen pegget opp sammen med Espen Kofstad torsdag på Emirates GC.

– Selvfølgelig er det surt, men mange av dem har spilt på denne touren lenge, så det er ikke overraskende at de er her. Men noen av dem har knapt spilt her før, sier Kristian Krogh Johannessen til Norsk Golf.

– Det som kanskje gjør det ekstra irriterende er at mange av LIV-spillerne forsvarte overgangen sin med å kunne spille færre turneringer, men så virker det som at de spiller absolutt alt de kan på DP og andre tourer, legger han til.S

LIV-spillerne får lov til å spille på DP World Tour som følge av en midlertidig kjennelse som står fra juli i fjor. Da saksøkte Ian Poulter, Adrian Otaegui og Justin Harding om et midlertidig unntak fra forbudet de, og alle andre LIV-spillere, fikk om å delta på DP World Tour-turneringer.

6. februar skal saken gjenopptas foran det uavhengige organet «International Dispute Resolution Centre» i London.

Det hjelper dog ikke Kristian Krogh Johannessen denne helgen.

– Det skal sies at det ikke er noen sure miner mellom spillerne. De er her, de har en legitim status på touren og de får lov til å spille, tilføyer han.

Ser mot fremtiden

Selv om Krogh ikke har spilt turnering de siste ukene har det ifølge han selv ikke vært forgjeves. Den siste tiden i Emiratene har blitt brukt til å trene seg klar og «finne svingen» til den kommende sesongdebuten.

– Jeg skal uansett spille Ras Al Championship neste uke, og så blir det en Asia-sving med turneringer i Singapore og Thailand, forteller han.

Målet er åpenbart å spille så bra som mulig, men først og fremst å komme i gang med sesongen.

– Jeg føler meg klar. Føler at jeg er nærmere spillbar enn jeg vanligvis er på denne tiden av året. Det skal bli godt å komme i gang, understreker han.

PS! Selv om Krogh ikke skal spille, stiller Espen Kofstad til start i Dubai Desert Classic. Han slår ut klokken 12.30 (15.30 norsk tid), sammen med nevnte Ian Poulter og australske Jason Scrivener. Viaplays sending går fra 08.30-15.00 torsdag og fredag.

Følg turneringen herPowered by Labrador CMS