The American Express //

På to dager har rookien tangert PGA-rekorden

I sin sjuende start på touren er 23-åringen i grå hettegenser bedre enn alle etter to runder.

Davis Thompson har åpnet gnistrende i California.
Davis Thompson har åpnet gnistrende i California.
Publisert Sist oppdatert

Etter to runder av The American Express i California – i årets første måned, i sin debutsesong på PGA Tour – har Davis Thompson allerede skrevet navnet sitt inn i historiebøkene.

Torsdag åpnet han turneringen forrykende med to eagler og 62 slag. Fredag fulgte han opp med tre nye eagler og en 64-runde som tok ham til 18 under par og toppen av ledertavlen, to slag foran Jon Rahm.

Med fem eagler på to runder tangerte han en PGA Tour-rekord.

Visste det ikke

– Det er veldig kult, det visste jeg ikke. Jeg tenkte litt over det etter den tredje eaglen i dag, men ja, å sette rekorder er alltid hyggelig. Jeg puttet bra i dag, sier 23-åringen etter andrerunden på Nicklaus Tournament Course i La Quinta.

Debutantens formidable åpning i California blir ikke mindre imponerende når fem eagler også tangerer rekorden for 72 hull, altså fire runder. Bare seks ganger tidligere har det skjedd, sist med Justin Rose i RBC Canadian Open i fjor.

– Det har bare stemt bra for meg. Jeg har fått ballen ut i fairway, hatt gode avstander inn på par 5-hullene, truffet greenene og senket noen gode putter. Jeg tar med meg den gode følelsen inn i helgen, og ruller bare videre, sier Davis Thompson.


Jages av Rahm

Dette er bare hans sjuende start på PGA-touren etter college-karrieren i Georgia. Og han jages bakfra av en verdensfirer med selvtillit.

– Ja, jeg føler meg veldig bra, bekrefter Jon Rahm halvveis inn i The American Express.

Midtveis i januar har spanieren allerede en tourseier i beltet, og han øyner en ny mulighet de to neste dagene i La Quinta.

For også Rahm gikk på 64 slag fredag, uten eagler, men også uten bogeyer.

– Fem eagler er imponerende av Davis, men jeg er også fornøyd med eget spill. Jeg er i en veldig bra posisjon, sier Jon Rahm.

Her er ledertavlen


Powered by Labrador CMS