KVINNER OG MENN//

PGA Tour og LPGA Tour med felles lagturnering

Det er offisielt. Verdens fremste kvinner og menn får ny lagturnering i 2023-sesongen.

Verdestoer Nelly Korda får selskap av flere LPGA-profiler på Tiburon GC i desember.
Verdestoer Nelly Korda får selskap av flere LPGA-profiler på Tiburon GC i desember.
Publisert

Den 8.-10. desember skal spillere fra PGA-touren og LPGA-touren pegge opp side ved side på Tiburon Golf Club i Florida. Det blir første gang de to tourene arrangerer en turnering sammen siden 1999.

Grant Thornton Invitational vil bestå av totalt 32 spillerne, fordelt på 16 kvinner og 16 menn, som over tre dager konkurrerer om en premiepott på fire millioner dollar. NBC og Golf Channel har allerede sikret seg de amerikanske tv-rettighetene til arrangementet.

– Når vi søker å dra nytte av den økende interessen for golf, har en mixed-turnering vært en prioritet. Dette vil gjøre sporten vår mer attraktiv og imøtekommende for alle, sier PGA-tourens kommisjonær, Jay Monahan, i en pressemelding.

Arrangement i verdensklasse

Også LPGA-touren er glade for tilskuddet i turneringskalenderen.

– Dette er et viktig skritt fremover for golf, for kvinnegolf og LPGA. Vi ser frem til å lage et arrangement i verdensklasse som inspirerer, løfter og fremmer muligheter for golfere over hele verden, kommenterer Mollie Marcoux Samaan, øverste leder for LPGA-touren.

Grant Thornton blir offisiell sponsor for turneringen, som vil inkludere stjerner som Tony Finau, Rickie Fowler, søstrene Nelly og Jessica Korda, Mel Reid og Cameron Champ.

– PGA Tour-spillere som spiller sammen med de beste fra LPGA-touren, er attraktivt for tilskuerne. Jeg tror det blir veldig spesielt, sier Finau.

Sporten skal vokse

I fjor var Nelly Korda og Lexi Thompson de eneste kvinnene som konkurrerte i QBE Shootout på Tiburon. Korda delte femteplassen med sin partner, Denny McCarthy. Lexi og partner Maverick McNealy delte 10. plassen.

– Grant Thornton Invitational handler virkelig om å være inkluderende og vise folk at golf kan være tilgjengelig for alle, understreker verdenstoer Korda.

– For dette er viktig. Det vil hjelpe sporten vår å vokse og inspirere den neste generasjonen.

Powered by Labrador CMS