Jentegolf//

Samles på tvers av klubbene: – Morsom vri på golf

Bli bedre i golf - og bli bedre kjent. Det var formålet da 12 jenter fra Østlandsklubber møttes i våres for å motvirke trenden i jenteturneringer.

Konkurranse og golf var i fokus for jentene i Horten.
Publisert Sist oppdatert

De siste årene har jentedeltagelsen på de norske turneringene Narvesen og Srixon Tour gått nedover. Det er mange teorier om hvorfor utviklingen går den veien den går, men samhold og bekjentskaper blant er en av dem.

Derfor inviterte golf-trenerne Jon Karlsen, Svein Erik Hansen, Rachel Raastad og Mariell Bruun, flere jenter fra nærområdet til Horten for å bli bedre i golf og for å bli bedre kjent.

Tolv jenter fra Borre, Asker, Haga, Kristiansand, Vestfold og Grenland mellom 12 og 14 år deltok i en to-dagersamling hvor mye golftrening ble kombinert med laser-tag, overnatting og andre morsomheter på Fokus Golf Horten.

Høydepunktet for flere av dem var konkurranseaspektet i det hele, særlig den Kompani Lauritsen-inspirerte varianten hvor tre lag utfordret hverandre i en rekke golføvelser.

– Alt sammen var gøy! Det var hyggelig å bli bedre kjent med de andre jentene, sier Benedicte Moe Helgesen (13).

– Høydepunktet var nok nattgolf eller laser-tag på lørdagen. Det var en morsom vri på golf, legger Andrea Solbakken Aas (14) til.

Benedicte Moe Helgesen (t.v.) og Andrea Solbakken Aas var fornøyde med helgens arrangement.

Frafall i turneringene

Bakgrunnen for samlingen var at flere foreldre og trenere har sett et frafall på turneringer blant de yngste deltagerne. Mangelen på venner i miljøet har blitt pekt på som en av grunnene.

– I noen Narvesen Tour-turneringer er det bare to-tre jenter påmeldt. Det synes vi er veldig trist, forteller golftrener og golf-pappa Jon Karlsen.

– Derfor begynte vi med noen slike samlinger i året for å knytte bånd på tvers av klubber. Rett og slett for at jentene skulle kjenne noen når de møtte opp på turneringsdagen, fortsetter han.

Samlingens mål er å skape bredere samhold på tvers av klubbene forteller Jon Karlsen

Antagelsen om jentenedgangen i turneringene stemmer. Tall fra Norges Golfforbund viser at 12,1 prosent færre jenter deltok i en offisiell turnering i 2022 sammenlignet med toppåret 2019. Fallet er størst i aldersgruppen 16-19 år, men også for de under 12 år var det færre jenter på første tee.

Håper å inspirere

Karlsen og co begynte med å arrangere slike samlinger i 2018, men på grunn av pandemien ble noen års opphold. På de årene har det kommet merkbare forbedringer.

– Når jentene møter opp på dag én er de gjerne litt sjenerte og blyge, men den følelsen forsvinner raskt. Bare noen timer senere fremstår det som at de har kjent hverandre lenge. Det er morsomt å se, forteller Karlsen.

Nå håper han at foreldre, klubbtrenere og andre kan hente inspirasjon fra deres opplegg.

– Dette er et lavterskel-arrangement. Det starter med en ringerunde hvor vi kartlegger hvem som kan når, så snakker vi med trenere og eventuelt hvor vi skal være. Så sender vi ut en invitasjon. Denne helgen krevde bare tre-fire timers planlegging, så det går virkelig fort gjort, utdyper han.

– Jeg anbefaler alle som kan å gjøre det samme!

Se bildeserie fra helgen her:

Fornøyd gjeng etter mye moro
Hvor mange putter senker laget når den ene må vise styrke?
Ledertavlen er i fokus når konkurranse foregår
Hvordan funker det å slå med andre baller enn golfballer?
Svinghastighet er viktig uansett alder
Powered by Labrador CMS