Challengetour//

Seiersdrømmen brast på nest siste hull: – En enorm skuffelse

Kristoffer Reitan slo tilbake etter en tøff start, men endte til slutt på 5.-plass i Irish challenge.

Kristoffer Reitan endte til slutt på 5.-plass i Irland.
Kristoffer Reitan endte til slutt på 5.-plass i Irland.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg kjenner på en enorm skuffelse. Jeg jobbet veldig hardt hele uken, og at det skulle si stopp på det 71. hullet, er veldig kjipt, sier Kristoffer Reitan til Norsk Golf etter 5.-plassen i Challengetour-turneringen i Irland.

Plasseringen er årsbeste for Reitan, som gjorde comeback i golfen på slutten av 2022 etter å ha tatt et halvt år pause, og er en tangering av karrierebeste på Europatour/Challengetour, og gir i overkant av 100 000 kroner i prispenger (9 375 euro), ifølge europeantour.com.

– Samtidig er det veldig lett å glemme hvor man kommer fra, og denne sesongen har vært alt annet enn enkel. Ja, de siste tre årene for den saks skyld.

I seierskampen i 70 hull

25-åringen ledet før siste runde i Irish challenge, på Challengetouren, men fikk en tøff start i lederball med amerikanske Justin Gumberg. Tre bogeyer (og én birdie) i løpet av det første åtte hullene gjorde oppgaven enda større før de siste ni hullene. Der viste nordmannen mental styrke, og med påfølgende birdier på hull 13 og 14, var Reitan bare slaget bak lederen.

Kristoffer Reitan ledet før siste runde, men en trippelbogey på nest siste hull ødela vinnermuligheten.
Kristoffer Reitan ledet før siste runde, men en trippelbogey på nest siste hull ødela vinnermuligheten.

I jakten på Brandon Robinson Thompson (ENG) som endte opp med å vinne turneringen til slutt, måtte Reitan ta risiko. Etter at hull 16, et par 5-hull, ikke endte med birdie, var Reitan avhengig av birdie på begge de to avslutningshullene for å tvinge frem omspill.

Skuffet, men fattet

Forsøket endte dessverre med trippelbogey på hull 17 (et par 3-hull). Birdien på hull 18 var ikke nok til å rette opp trippel-skaden, men sørget i det minste for at Reitan endte på 5.-plass i stedet for 8.-plass.

– Hadde jeg fått tilbud om 5.-plass før turneringen, hadde jeg nok tatt det, så jeg får se på dette som et veldig stort steg i riktig retning. Jeg var i seierskampen til og med det 70. hullet, så det viser at jeg har det som trengs. Nå gjelder det bare å fortsette å jobbe med greiene mine, og bygge videre på denne erfaringen, sier en skuffet, men reflektert Reitan.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS