Siste: PGA Tour og LIV Golf slår seg sammen

Avtale bekreftes i en pressemelding fra PGA Tour tirsdag ettermiddag.

Brooks Koepka og Viktor Hovland blir trolig å se mer sammen framover, her fra PGA Championship i mai.
Publisert Sist oppdatert

Borgerkrigen i golfverden er over.

PGA Tour, DP World Tour og den utskjelte LIV-touren er blitt enige om å slå seg sammen, opplyses det i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Her er pressemeldingen fra PGA Tour

Partene har signert en avtale som slår sammen det saudiarabiske investeringsfondets (PIFs) LIV-tour med PGA-touren og DP World Tour i et felles eid selskap som skal «gi de beste golfspillerne en felles arena å konkurrere på.»

Det saudiarabiske investeringsfondet vil ifølge pressemeldingen fra PGA Tour gjøre en investering i det nye selskapet for å hjelpe det å vokse. Selve navnet på det nye selskapet skal bestemmes på et senere tidspunkt.

Det er heller ikke klart hva det vil bety for veien videre, eller når det hele vil bli iverksatt.

Varsler spillermøte

Utifra reaksjonene på nyheten var det få som visste om sammenslåingen. Både spillere og journalister har tatt til Twitter for å reagere. Blant dem er tidligere verdenstoer Collin Morikawa:

En av frontfigurene til LIV Golf koser seg imidlertid med nyheten. Phil Mickelson var en av de aller første som meldte overgang til den saudi-arabiske ligaen.

Nå er det varslet et spillermøte blant dem som skal spille denne ukens RBC Canadian Open tirsdag. Det skriver Golf Channel-journalisten Rex Hoggard som har dekket konflikten mellom PGA-touren og LIV Golf tett de siste årene.

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS