Norgesmesterskapet//

Sjekket aldri ledertavlen - til slutt sto navnet hennes øverst

Da birdiene endelig gikk i hullet, skjønte Dorthea Forbrigd (26) at noe var på gang. Til slutt sto igjen med karrierens andre kongepokal.

Foto: Benjamin A. Ward / Norges Golfforbund
Publisert Sist oppdatert

BJAAVANN GK (Kristiansand): For Norges beste kvinnelige golfspillere var det duket for en spennende kamp om kongepokalen. Madelene Stavnar (Vestfold GK) holdt på en knapp ledelse foran trioen Anna Cathrine Krekling (Oslo GK), Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) og Dorthea Forbrigd (Oslo GK) som jaget like bak.

Gruppene som gikk tidligere på formiddagen beviste at det var fullt mulig å gjøre både én, to og tre birdier på en bane som inviterte spillerne med fristende flaggplasseringer og gunstige utslagssteder.

Da Oslo-kvinnene Krekling og Forbrigd satte noen oppskriftsmessige birdier på de første ni, og andre spillere falt fra, ble det tydeligere at kongepokalen, vandrepokalen, NM-pokalen og gullmedaljen skulle havne i hovedstaden.

Snudde på signaturhullene

Gjennom hele uken har hull 13 og 14 vært avgjørende for om en runde blir bra eller dårlig. Hullene som turneringsleder Thomas Vesteraas på forhånd hadde advart om at skulle bli utslagsgivende for resultatet, ble nettopp det.

For selv om de to Oslo-jentene ikke gikk i samme gruppe fulgte de hverandre ved å gjøre birdier om hverandre langt utpå finaledagen. Helt til det 13. hullet, for da satte Forbrigd inn et lite støt.

Fra tee la hun et syver-jern på fem meter og satte den påfølgende putten. På det drivebare 14. hullet drivet hun over greenen, men ballen stanset heldigvis 30 centimeter foran den røde streken som markerte starten på Bjåvannet.

– God putting var nøkkelen i dag, forteller den nybakte norgesmesteren.

– Den var akkurat innenfor! Men så la jeg chippen på tre meter og satte heldigvis birdie-putten, forteller Forbrigd om vendepunktet.

Den tredje birdie-en i rekken kom på hull 15 hvor nok en fire-meters putt gikk i koppen etter et godt innspill fra 111 meter.

– Det var gøy å få inn en del birdier. Jeg har lagt ned en god del treningstid på putting i det siste, og i dag stemte det.

For mens Forbrigd gikk fra fire til syv under par på tre hull, gikk det motsatt vei for Anne Krekling. På det tolvte ble det bogey, og på hull 13 ble det dobbelbogey. Gapet mellom de to vokste til seks slag med fem hull igjen å spille.

Sjekket ikke ledertavlen

At luken hadde vokst seg såpass stor visste riktignok ikke lederen Forbrigd noe som helst om.

– Jeg fulgte ikke med på den i det hele tatt, jeg tenkte bare at jeg var i god flyt. Da fortsatte jeg egentlig bare med å gjennomføre planen jeg la før turneringsstart, utdypet hun.

– Tanken var å følge den uansett hvordan ledertavlen så ut.

Selv om dagens eneste blemme kom på hull 16, og Anna Krekling gjorde tre birdier på de siste fem hullene, var det ikke nok for å spolere dagen for LET-proffen.

Med en vinnerscore på seks under par for turneringen, var det Dorthea Forbrigd som kunne løfte armene og ta imot pokaler fra både golfpresidenten Egil Hatling og Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

– Dette er veldig gøy! Det er ikke alle som kan si at de har blitt norgesmester to ganger, sier hun om bragden.

Med sin andre kongepokal må Forbrigd-familien gjøre klar mer plass på peishyllen.

– Det var en bra runde i dag. Det var gøy å få det til ordentlig, spesielt med puttingen, legger hun til.

Siden sist Oslo-spilleren vant norgesmesterskapet (i 2019 på Losby GK journ.anm) har hun blitt profesjonell, noe som betyr at hele premiesummen blir hennes. Dermed får hun 80.000 kroner som skal brukes til videre proffsatsing og turneringsvirksomhet på kontinentet.

– Sølv er bedre enn ingenting

Forbrigds nærmeste konkurrent ble til slutt klubbvenninne Anna Cathrine Krekling. De to tok føringen tidlig på finaledagen og så seg aldri tilbake.

– Jeg startet veldig bra og stabilt i dag. De gangene jeg var i litt trøbbel klarte jeg redde par, også ble det noen birdier der, sier hun selv om den gode starten.

– Sånn var det helt til hull 12 hvor jeg surret det til og fikk bogey, pluss en veldig dårlig slag på hull 13 som ble til en dobbelbogey. Etter det var jeg veldig hard med meg selv, men så klarte jeg heldigvis å omstille etter de feilene.

Anna Cathrine Krekling fra Oslo ga klubbvenninnen kamp om gullet.

– Hvordan omstiller du deg i det øyeblikket?

– Selv om jeg var sur da, klarte jeg å tenke at sølv er bedre enn bronsje, og mye bedre enn ingen medalje i det hele tatt, svarer Oslo-spilleren.

Selv om det ikke ble gullmedalje i dag, er Denver University-spilleren fornøyd med utfallet når alt kommer til alt.

– Man går jo alltid inn i golfturnering med tanken om seier, spesielt siden jeg på et eller annet tidspunkt har slått alle andre i feltet her - jeg har bare ikke slått de samtidig.

– Men jeg må innrømme at jeg er fornøyd med sølv her i dag, jeg kan ikke legge skjul på det.

Ønsket bare å nyte

Den siste medaljen var det en kvinne fra en annen storby som tok. Med to birdier på de siste tre hullene sikret Stavanger GK-spiller Renate Hjelle Grimstad bronsje-medaljen.

– I går ble jeg straffet for de få feilene jeg gjorde istedenfor å ta vare på de sjansene jeg fikk, så da prøvde jeg noe annet i dag, forteller Grimstad.

– Derfor fikk jeg med meg fjorårsvinner Vilde Marie Nystrøm på bagen, og målet var bare å ha det gøy, nyte anledningen og gjøre det beste ut av det.

Det ble bronsjemedalje for Renate Grimstad i årets NM.

Til tider har hun ledet hele mesterskapet, men alt i alt er hun fornøyd med egen innsats.

– Jeg avslutter jo med birdie-par-birdie, så jeg får jo noe igjen for det her, konkluderer hun.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS