Ladies European Tour//

Skarpnord klatret til topp-ti

Med en sterk avslutning i Kenya klatret veteranen opp til delt 9. plass i årets første turnering.

Skarpnord ledet an da fire norske kvinner startet sesongen denne helgen i Kenya.
Skarpnord ledet an da fire norske kvinner startet sesongen denne helgen i Kenya.
Publisert Sist oppdatert

Ladies European Tour er offisielt i gang. Første stopp i den fortsatt voksende touren er Vipingo Ridge Golf Course, like nord for storbyen Mombasa i Kenya.

Marianne Skarpnord, Madelene Stavnar, Maiken Bing Paulsen og Renate Grimstad stilte alle til start i det som er den første turneringen i en kort Afrika-sving.

Marianne Skarpnord leverte en bunnsolid 71-runde (–2) på avslutningsdagen, og klatret med det opp til en delt 9. plass.

Det var særlig starten som var heit. Tre birdier på de første syv hullene løftet henne opp fra 25. plassen hun hadde etter dag tre. Til tross for et par bogeyer utover i runden holdt hun koken oppe. Særpingen leverte rundene 73-74-77-71 i Kenya Ladies Open.

Nest beste norske er Madelene Stavnar på en delt 40. plass. Hun var den eneste andre av de fire norske som leverte et scorekort under par i løpet av uken. 72-runden (–1) kom fredag og inneholdt hele fem birdier.

Maiken Bing Paulsen endte på delt 59. plass, mens Renate Grimstad klarte dessverre ikke cuten.

Indiske Aditi Ashok er det ingen som kunne gjøre noe med, som ledet fra start til slutt. Hun vant turneringen med hele ni slag til neste kvinne på listen.

Det hjelper med slike «saves»:

Inderen spiller til vanlig på LPGA-touren, hvor norske Celine Borge snart debuterer, men har vunnet flere ganger på Europa-touren. Dette var hennes fjerde seier på dette nivået, men den første siden 2017.

Neste uke flytter LET-sirkuset seg til Marokko hvor Lalla Meryem Cup står for tur. I skrivende stund er det kun Madelene Stavnar og Maiken Bing Paulsen som har føttene godt plantet innenfor grensen på startlisten. Marianne Skarpnord er for øyeblikket andrereserve.

Her er ledertavlen for Magical Kenya Ladies Open

Powered by Labrador CMS