sesongstart UTEN CELINE//

I dag starter LPGA-touren – Borge må vente til mars

Norges nye LPGA-spiller får ikke debutert før i mars. Akkurat hvor det kommer til å skje er fremdeles uvisst.

LPGA-touren starter i dag - men uten Celine Borge. Her fra treningssamling i sesongoppkjøringen.
LPGA-touren starter i dag - men uten Celine Borge. Her fra treningssamling i sesongoppkjøringen.
Publisert Sist oppdatert

Nelly Korda, Charley Hull, Maja Stark og flere andre stjerner slår torsdag ut på Lake Nona GC i Florida, og kickstarter dermed LPGA-toursesongen 2023 i gang. Den første turneringen er Hilton Tournament of Champions, hvor bare spillere som vant i fjor får delta.

For første gang siden «Tutta» la opp har vi en norsk spiller i Celine Borge på det øverste nivået i kvinnegolfen. Det er dog fremdeles uvisst når hun får sin LPGA-debut.

I skrivende stund er Vestfold-jenta påmeldt Blue Bay LPGA som skal spilles i Kina 9.-12. mars. Dermed kan Jian Lake Blue Bay GC på den kinesiske øya Hainan være stedet hvor Borge slår sitt første LPGA-slag. Foreløpig er det derimot usikkert om den turneringen i det hele tatt skjer.

– I løpet av de neste to ukene skal LPGA avgjøre om turneringen spilles. Det er på grunn av covid-19 situasjonen arrangøren er usikker på om den er gjennomførbar eller ikke, sier Geoff Dixon til Norsk Golf. Han er Team Norway-trener og jobber tett med Borge.

Celine Borges debut kan komme her - på Jian Lake Blue Bay GC - i mars. Her fra fjorårets turnering med Nelly Korda.
Celine Borges debut kan komme her - på Jian Lake Blue Bay GC - i mars. Her fra fjorårets turnering med Nelly Korda.

Dersom den blir avlyst er neste mulighet LPGA Drive On Championship i Arizona (23.-26. mars) for Borge. Heldigvis er ikke covid-situasjonen like prekær i USA. Det er ingen indikatorer på at den turneringen blir avlyst.

Backup-planen klar

Ifølge Dixon håper teamet at LPGA-debuten kommer så tidlig som mulig, men om turneringen i Kina blir avlyst har de planen klar.

– Celine er på startlisten i to Epson Tour-turneringer i starten av mars, så hun kan spille dem dersom det ikke blir Kina, forteller Dixon.

Dermed blir Borge kanskje å se i Florida's Natural Charity Classic og Carlisle Arizona Woman's Classic i starten av mars.

Det kan hende det kommer et lite comeback på Epson Tour for Vestfold-jenta.
Det kan hende det kommer et lite comeback på Epson Tour for Vestfold-jenta.

Epson Tour er utviklingsarenaen til LPGA-touren. Vestfold-jenta spilte på dette nivået fra 2019 til 2022, og vant i oktober sin første profesjonelle turnering på amerikansk jord. Den bidro langt i sikre «opprykket» til toppnivået i kvinnegolfen.

Trener for å klare nivået

Så langt i vinter har Celine Borge tilbrakt store deler av tiden i Spania for å forberede seg til den nye sesongen. Hun deltok også i kvalifiseringen til damenes Europatour i desember for å få litt konkurransetrening.

Sesongoppkjøringen har hovedsaklig dreid seg om å terpe egenskapene hun allerede har og spisse seg inn mot det økte nivået på LPGA-touren.

– Puttingen er det jeg aller mest har lyst til å forbedre nå. Det er her jeg kan hente flere slag, sier hun til Norsk Golf.

Hun gleder seg til debuten - når enn den kommer.

– Jeg liker å spille konkurranser og det blir gøy å spille mot de beste. Jeg gleder meg til å komme i gang, innrømmer hun.

Powered by Labrador CMS