Fem norske til finalen på Q-school: – Målet er klart

Michelle Forsland viste vei da fem norske jenter kom seg gjennom pre-kvalifiseringen på La Manga. Lørdag starter finalejakten på de feteste europatourkortene. Også Celine Borge er på plass.

Publisert

De var seks norske spillere i startfeltet. Og fem av dem oppnådde det de kom for. En finaleplass på årets Q-school.

Der får de selskap av ytterligere fem norske spillere som er forhåndskvalifisert til Q-school finalen. Karoline Lund, Madelene Stavnar og Maiken Bing Paulsen er direkte kvalifisert gjennom resultater på Ladies European Tour i år. Det samme er Tina Mazarino etter en sterk sesong på LET Access-touren, det nest øverste nivået.

I tillegg er Celine Borge på plass i Murcia for å slipe knivene før sin debutsesong på LPGA Tour.

Allerede lørdag starter det krevende finalespillet på La Manga Club i Spania. Over hele 90 hull, fem 18-hullsrunder, skal 156 jenter kjempe om de 20 fremste plassene som gir alle rettigheter på Ladies European Tour i 2023. Også en topp-50 plassering vil gi en god kategori på det øverste nivået i Europa.

Forsland på par

Det er lov å håpe på norske jubel. For hele fem av seks spillere kom seg greit gjennom pre-kvalifiseringen som ble avsluttet på La Manga tirsdag.

Best av de norske var Michelle Forsland. Med en totalscore på par (71, 74, 71 og 72 slag) endte den tidligere Oklahoma-studenten på 5. plass, fire slag bak vinneren, Benyapa Niphatsophon fra Thailand.

Spillet var ganske steady hele uka, så fornøyd med det. Håper å forbedre det litt til før finalen. I fjor kom jeg rett utenfor topp 50-kategorien, så målet er å forbedre det – og klare det i år, skriver Michelle Forsland i en sms til Norsk Golf etter avslutningsrunden tirsdag.

Også Dorthea Forbrigd (71, 75, 72, 73) og Renate Grimstad (71, 76, 72, 72) klarte finalekravet med god margin. Duoen endte på delt 13. plass, tre slag over par.

I finalen får de selskap av to andre norske spillere.

Karlung og Boysen på jobb

Celine D. Karlung (75, 79, 67, 72) gjorde mesteparten av jobben da hun forbedret seg med 12 slag fra andre- til tredjerunden. Med +5 endte hun på delt 25. plass, ett slag foran Julie Boysen Hillestad (74, 79, 73, 68), som sikret finalespillet med en sterk 68-runde tirsdag.

For Stina Resen (76, 78, 73, 79) stemte det dessverre ikke denne gangen. Oslo-jenta avsluttet på +18 og delt 97. plass, åtte slag og godt utenfor kvalifiseringsgrensen på +10.

Hun ble dermed den eneste norske spilleren i feltet som ikke kom seg videre til neste ukes finalespill.

Også de fem finalerundene på årets Q-school spilles på La Manga North og South. Finalen starter lørdag og avsluttes onsdag 22. desember.

Her er resultater fra Q-school

Powered by Labrador CMS