Slaget på Byneset

Finnish Challenge endte i nok en bomtur for meg, men nå ser jeg frem i mot en morsom uke på Byneset.

Publisert

På den krevende Kytäjä-banen utenfor Helsinki slet jeg med å få ballen i hullet, og da det skulle telles opp på fredag var jeg milevis unna å klare cutten. Det er det imidlertid ingenting å få gjort med nå, så jeg forbereder meg på beste mulige måte for Norwegian Challenge i Trondheim.

Jeg har ikke spilt den nye banen der oppe enda, men har hørt at det er 18 hull med mange birdiemuligheter som venter oss. Forhåpentligvis kan jeg snu den negative trenden og få til et godt resultat på hjemmebane!

Dette blir min femte turnering på rad på Challenge Touren, og bare det å konkurrere såpass mye har egentlig vært en stor overgang for meg. Vi spilte mange turneringer på college også, men på tross av skolearbeid og andre plikter hadde man som regel noen dager til å slappe av før man skulle til pers igjen. Nå er det en ny tilværelse som gjelder, men jeg regner med at jeg blir komfortabel med dette om jeg bare tar tiden til hjelp.

Man lærer så lenge man lever, og jeg tar med meg disse erfaringene videre. Å misse flere cutter på rad reduserer hatthøyden betraktelig, men man får ikke gjort så mye annet enn å krumme nakken og prøve igjen neste gang man står på startstreken.

Det som i alle fall er gledelig, er at unge Herr Kofstad fortsetter å levere imponerende resultater. Med tre strålende uker på rad, holder han nå stø kurs mot Europatouren, så det er bare å krysse fingrene for at den gode flyten holdes i live litt til.

Før vi setter kursen mot Trondheim skal vi spille ToppGolf Charity Invitational på Haga, som er en kombinasjon av Pro-Am og en aldri så liten proffturnering. ToppGolf satser veldig friskt opp mot norsk golf på mange måter, og er et veldig viktig organ for å utvikle norske toppspillere. Denne turneringen er et kjempetiltak, og et godt eksempel på hvordan golfarrangementer kan brukes til mer enn bare idretten i seg selv!

Så fort vi er ferdige på Haga, svinger jeg hjemom Drammen for å pakke sakene nok en gang. Denne uka har jeg med meg en god kamerat som skal bære køllene under ”slaget på Byneset,” og forhåpentligvis kan dette bidra til å øke trivselen på banen. 

At noen av oss norske vil være med å kjempe i toppen, føler jeg meg ganske sikker på, og det hadde selvfølgelig vært veldig gøy om det ble litt publikum. Kanskje vi sees på Byneset?

Jeg er uansett tilbake her på norskgolf.no neste mandag!

Powered by Labrador CMS