UTSTYR//

Slik velger du riktig miks i Titleists nye T-serie

Tradisjonen tro er Titleist på banen med nye jern. Det er mye kjent, men også en del nytt. Og familien er skapt for å mikses sammen.

T150 er én av to nykommere i Titleists T-serie. Også T100 og T200 skal være videreutviklet og forbedret.
Publisert

La oss starte med det kjente først: Titleist har lang tradisjon for å lage førsteklasses jernkøller, og faller aldri for fristelsen å lansere nye produkter uten at de er gjennomarbeidet ned til minste detalj. Det synes heller ikke å være tilfellet denne gangen.

Titleist-fantaster verden over sikler allerede over bildene av den nye jernfamilien. Følelse og prestasjon følger med det vakre utseendet. Og da er vi egentlig ferdig med det kjente.

For resten av denne artikkelen skal handle om det som er nytt – og hvilket av familiemedlemmene som passer for deg.

Nye T-serien består av T100, T150, T200 og T350.

Fire søsken

Den nye T-serien består av T100, T150, T200 og T350 – og skal i prinsippet dekke hele markedet fra tourspillere til høy-handicapere. Du kan egentlig se på familierekka som en skala, der T100 er for de aller beste og T350 retter seg mot de som trenger mest hjelp.

To av familiemedlemmene har vi møtt før – T100 og T200. Og de to andre er nye bekjentskaper – T150 og T350.

Og la det være sagt med en gang: Titleist forventer ikke at du velger ut ett av familiemedlemmene og fyller bagen med det. Titleist har vært det dominerende jernet på PGA-touren i 18 av de siste 19 sesongene, og 80% av deres kontraktfestede stjerner spiller nå med en miks – altså jernsett som kombinerer to eller flere medlemmer i T-serien.

Siden introduksjonen i 2019 har T100 vært det dominerende jernet på touren, men i flere av bagene vil du også finne lengre jern av typen T150 eller T200. Og derfor lanseres også den nye T-serien med en pris per kølle, ikke hele settet.

Med pris per kølle kan du mikse settet som du vil med de ulike familiemedlemmene.

Tilpasning er viktig

På forespørsel får Norsk Golf opplyst at de norske prisene akkurat nå er 2 330 kroner per kølle, og da kan du selv blande ditt perfekte sett – aller hest etter en kompetent tilpasning hos nærmeste pro. For skal du først sette sammen et sett hvor du til slutt må gange opp 2 330 kroner med seks eller sju, bør du unne deg en «club fitting» også.

Bare tenk over det: Med våre lange tradisjoner for skisport i Norge, er det uhørt å bruke tusenvis av kroner på skiutstyr uten å ta hensyn til høyde, vekt, ferdigheter og bruksområde. Skal du sikre deg en god skiopplevelse, må utstyret være riktig for deg. Og det samme gjelder for golf, der skaftets vekt og fleksibilitet er like vesentlig som lengden og spennet på langrennsskiene.

Resten handler om køllehodet, og hvor mye hjelp du trenger for å få kontroll på lengdene, spredningen og ballens nedfallsvinkel til greenene. Ikke bare på dine beste slag, men helst hver gang.

T100 og T150

Bare de beste av oss vil dra nytte av å fylle bagen med tourjernet T100. Større er markedet for nyvinningen T150, som i T-serien erstatter T100s, som langt på vei var det samme jernet som T100, men med to graders sterkere loft for å øke slaglengdene.

Med T150 har tourspillere og ambisiøse rekreasjonsgolfere fått et nytt alternativ. Litt større, litt tykkere topplinje. Bygd for mer fart og lengde i en mer tilgivende pakke – uten å ofre presisjonen og følelsen fra T100.

Det er et logisk og fornuftig grep av Titleist å skape et større skille mellom T100 og T150 enn tilfellet var mellom T100 og T100s.

En stor andel av Titleists mest trofaste kunder spilte flere generasjoner av den populære AP2-serien før den gikk ut av produksjon, og mange fant seg ikke helt til rette i gapet mellom tourjernet T100s og «players distance»-modellen T200.

Nye T150 kan rette på det, og vinne tilbake de gamle AP2-fantastene.

Nye T200 skal være fullstendig redesignet innvending.

T200 og T350

Enda flere vil nok rette blikket mot T200, som er videreutviklet fra forrige modell med samme navn. En modell som raskt ble en av Titleists mest solgte i den bredere delen av markedet.

Nye T200 skal være fullstendig redesignet innvendig, først og fremst for å gi den hule konstruksjonen en mer solid følelse, men også for å øke prestasjonen. Den blir garantert å finne i mange bager utover høsten. I lengre jern, også hos de bedre spillerne.

T350 er det siste familiemedlemmet i T-serien. Det er en ny modell som erstatter T300, og navneendringen indikerer at Titleist har tatt enda et skritt videre for å rette seg mot et utradisjonelt marked for det Acushnet-eide selskapet – alle hobbygolferne der ute som søker mest mulig hjelp for å slå ballen lengst mulig med god kontroll.

Markedet for såkalte «game improvement»-jern er mettet, men i likhet med kombinasjonene T100/T150 og T150/T200 vil vi nok mikse sitt favorittsett med T200 i det kortere jernene og T350 i de lengste.

Powered by Labrador CMS