LADIES EUROPEAN TOUR//

Stavnar på topp i Sveits: – Jeg prøver bare å nyte det

Madelene Stavnar (22) var på delt 2. plass etter en imponerende start i ukens turnering på Ladies European Tour. Lørdag formiddag klatret hun til toppen av ledertavlen.

Publisert Sist oppdatert

Seks norske jenter er denne uken i Zürich for å konkurrere i VP Bank Swiss Ladies Open, og den klart beste starten fikk Madelene Stavnar med en 64-runde fredag.

22-åringen fra Nøtterøy var bogeyfri da hun forbedret sin egen rekord for en enkeltrunde på Ladies European Tour med hele tre slag.

– Jeg var ikke i mye trøbbel i dag, forklarer Stavnar til LET.  – Jeg slo ballen mye bedre enn jeg har gjort de siste dagene. Jeg følte at jeg løste problemet mitt fra de siste ukene, så det var flott å få tilbake den selvtilliten.

Madelene Stavnar mottar gratulasjoner fra sin caddie etter 64-runden fredag.

Fulgte opp lørdag

Flere ganger tidligere i sommer, også under NM på Bjaavann i august, har Stavnar vist at hun kan levere lave scorer. Utfordringen har vært å gjennomføre en hel turnering på samme nivå. 

Lørdag gikk hun ut i tetkamp i Zürich, og med tidlig starttid (kl 08.11) kunne Team Norway-proffen klatre til toppen av ledertavlen i løpet av formiddagen. Hun startet dagen to slag bak franske Ann-Charlotte Mora som åpnet turneringen med en gnistrende 62-runde.

Det skulle ikke ta lang tid før det norske flagget var øverst på ledertavlen.

Med to tidlige birdier på hull 3 og 4 var Stavnar plutselig likt med den franske spilleren. Og etter en ny birdie på det sjette, var hun alene på toppen.

Det endte med en ny bogeyfri runde på 66 slag. 

Etter 36 hull på Golfpark Holzhäusern er Stavnar 12 under par totalt, to slag foran Mora og tyske Alexandra Fosterling som har ytterligere avstand til resten av feltet.

– De to beste rundene jeg har spilt på lenge. Og jeg prøver bare å nyte det som best jeg kan, og håper at jeg også kan få til en bra runde i morgen, sier Madelene Stavnar etter lørdagens runde.

– Hva er det som nå stemmer så bra i spillet ditt?

– Jeg vet ikke helt. Jeg har bare funnet en god svingtanke og holdt fast i den. Det har gitt meg selvtillit. Runden i dag var veldig stødig. Jeg holdt meg til eget spill, og hadde fokus på ett slag av gangen, tillegger hun.

Kan vinne sin første

Søndag går Stavnar ut i lederball i Zürich og kan sikre seg karrierens første seier på Ladies European Tour (LET). 

Nøtterøy-jenta fikk en tøff start på sitt europaeventyr da hun allerede som 16-åring kvalifiserte seg til LET første gang, som den yngste norske spilleren gjennom tidene.

22-åringens beste individuelle resultat på det øverste Europa-nivået er så langt en 7. plass i Investec SA Women's Open i fjor. Søndag kan hun forbedre den plasseringen med god margin.

Også Dorthea Forbrigd holder høstformen ved like. Oslo GK-spilleren er nummer 16 etter to runder. Forbrigd åpnet med en 71-runde fredag og presset scoren ned i 67 slag lørdag med fem birdier og en bogey.

Maiken Bing Paulsen (69, 71) følger på 25. plass, Marianne Skarpnord (71, 72) og Renate Grimstad (70, 73) er nummer 51 og Julie Boysen Hillestad (73, 71) nummer 59. 

Alle de norske er innenfor cutgrensen på +2 og får spille finalerunden søndag.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS