RYDER CUP//DAG 2

Superduoen satte ny rekord: – Surrealistisk

Verdensener Scottie Scheffler i tårer etter braknederlaget mot den skandinaviske superduoen. 

Ingenting ser ut til å stoppe Viktor Hovland og Ludvig Åberg i årets Ryder Cup. Lørdag morgen knuste de verdensener Scottie Scheffler og Brooks Koepka.
Ingenting ser ut til å stoppe Viktor Hovland og Ludvig Åberg i årets Ryder Cup. Lørdag morgen knuste de verdensener Scottie Scheffler og Brooks Koepka.
Publisert Sist oppdatert

Hva skal man si? 

Lørdag formiddag satte Viktor Hovland og Ludvig Åberg ny Ryder Cup-rekord ved å utklasse verdensener Scottie Scheffler og fem ganger majorvinner Brooks Koepka med utrolige 9&7 (ni hull opp med sju hull igjen å spille).

Aldri før – verken i foursome, fourball eller singelmatcher – har noen vunnet en enkeltkamp med like stor margin i Ryder Cups historie. 

Viktor Hovland må bare le av sifrene på tavlen i møtet med Scheffler og Koepka.
Viktor Hovland må bare le av sifrene på tavlen i møtet med Scheffler og Koepka.

– Vi er et godt lag

Hovland selv må bare le når reporterne etter matchen spør hvordan det var mulig.

– Jeg vet ikke. Det er åpenbart at vi er et godt lag. Jeg tror vi hadde vært vanskelig å slå uansett hvem vi hadde møtt i dag. Brooks (Koepka) og Scottie (Scheffler) spilte ikke sin beste golf i dag, og derfor ble det så mye som 9&7, sier nordmannen.

Med seg på laget har han en svensk komet som har fått en flying start på sin Ryder Cup-karriere. Debutanten fra Eslöv har funnet sin drømmepartner i Hovland. 

Og lørdag formiddag var det ikke hvem som helst som fikk unngjelde.

– Vi møtte to sterke spillere i dag. Den ene nummer 1 i verden (Scheffler) og den andre fem ganger major-vinner (Koepka), så vi prøvde å ikke gi dem noe. Og vi spilte virkelig solid, oppsummerer Hovland.

Scottie Scheffler tok det sviende nederlaget svært tungt.
Scottie Scheffler tok det sviende nederlaget svært tungt.

En gråtende verdensener

Åberg kunne knapt tro det han selv hadde vært med på å skape av golfhistorie.

– Jeg aner ikke hva jeg skal si, men det var åpenbart en utrolig dag. Og det viktigste var at vi koste oss der ute. Vi hadde det gøy, kjente støtten fra publikum i ryggen, og jeg gleder meg bare til å spille videre i ettermiddag, sier Ludvig Åberg.

For i ettermiddagens fourball-matcher beholder Europa-kaptein Luke Donald den skandinaviske superduoen på banen. Denne gangen mot Sam Burns og Collin Morikawa.

Men de færreste tror at det blir noe annet enn en triumfferd for europeerne nå. Etter 3-1 i foursome-matchene lørdag leder Europa 9,5 mot 2,5, og selv om det fortsatt er 16 poeng å spille om trenger USA et mirakel for å slå tilbake.

For det er ikke bare på banen at amerikanerne er knust. Kilder tett på det amerikanske laget forteller at garderoben er splittet. Samtidig har selvtilliten til flere av spillerne fått en alvorlig knekk.

Lørdag sirkulerte bildene av en gråtende Scottie Scheffler etter det sviende nederlaget mot Hovland og Åberg.

– Det er utrolig for meg å være her og spille sammen med en av de beste spillerne i verden. Og i dag var det ganske surrealistisk til tider. Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier Ludvig Åberg etter en ny stor forestilling sammen med Viktor Hovland.

Powered by Labrador CMS