Suzann Pettersen tildelt NGFs hederstegn

Suzann Pettersen ble hedret med Norges Golfforbunds høyeste utmerkelse under golftinget.

Publisert

I september 2019 fikk Suzann Pettersens fantastiske karriere det punktumet den fortjente da hun avgjorde Solheim Cup for Europa og la opp på direkte TV rett etterpå – bare noen få uker etter at hun hadde gjort turneringscomeback etter å ha blitt mor for første gang.

Tutta har lagt bak seg nesten 20 år som profesjonell golfspiller med totalt 22 seirer på touren – inkludert to majortriumfer. Fra 2007 til 2015 tilbragte hun til sammen 436 uker på rad i topp-10 på verdensrankingen – en av tidenes prestasjoner i norsk idrett – og ved fire ulike anledninger var hun rangert som nummer to på verdensrankingen.

Hun har også representert Europa i Solheim Cup hele ni ganger, hvor fem av dem endte i seier. 

På idrettsgallaen har hun blir hedret hele fem ganger med utmerkelser som «årets kvinnelige utøver», «utøvernes pris» og «hedersprisen».

Som amatør rakk hun å få med seg fem kongepokaler. Hun vant British Girls’ Open Championship i 1999 og World Amateur Championship i 2000. Hun har dessuten vunnet det norske juniormesterskapet seks ganger og deltok på det europeiske laget i Junior Ryder Cup to ganger. 

– Det er i det hele tatt svært mange gode grunner til at Tutta skal motta Golf-Norges høyeste utmerkelse, og det er både en ære og en glede å kunne gjøre det her i kveld, sa golfpresident Egil Hatling da han tildelte NGFs hederstegn til en tydelig rørt Tutta på golftinget lørdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under)

NGFs hederstegn tildeles personer som «på en særlig fortjent måte har virket til fremme av norsk golfsport, eller ytet golfsporten spesielt betydningsfulle tjenester», og Tutta er bare den 15. mottakeren av utmerkelsen siden 1971.

– Jeg er ekstremt ydmyk og veldig glad over å være her i kveld. Min lange karriere i golfsporten startet her i Norge, og den kommer til å avslutte her hjemme. Jeg vil takke hele Golf-Norge for at dere var så inspirerende og inspirerte meg til å drømme skyhøyt, Oslo Golfklubb ikke minst. Dere var mitt andre hjem i mange år, sa Tutta fra talerstolen.

– Det var øyeblikkene i starten da man var liten og uredd, som gjorde at jeg våget å ta fatt på en slik reise. Det er ekstremt gøy å tenke tilbake på hva jeg har opplevd, og at jeg nå kan lene meg tilbake og følge utviklingen i norsk golf. Det ser veldig bra ut på guttesiden nå, og jeg håper det kommer noen flere på jentesiden også som kan føre stafettpinnen videre. 

– Jeg vet det jobbes veldig bra i Golf-Norge med mange spennende prosjekter. Alene kommer du ikke til toppen, og karrieren min har vært et resultat av «teamwork», avsluttet Tutta da hun takket for seg.

Tidligere vinnere av hederstegnet

Se oversikten under over hvem som har mottatt utmerkelsen tidligere.

1.  Arild Wahlstrøm, Oslo GK

2.  Johan S. Horn, Bergen GK

3.  Torolf Smedvig, Stavanger GK

4.  Ragnar S. Platou, Oslo GK

5.  Fredrik Munthe, Oslo GK

6.  Alf Thorkildsen, Stavanger GK

7.  Kjell Øverland, Stavanger GK

8.  Einar Horn, Oslo GK

9.  Carl Semb, Oslo GK

10.  John Edgar Nilsen, Kristiansand GK

11.  Anna Dønnestad, Oslo GK

12.  Christian Anker-Rasch, Oslo GK

13.  Lars Musæus, Oslo GK

14. Trond Baardseng, Elverum GK

Powered by Labrador CMS