Svenskeklovnene: – Det er for få av oss!

​Solheim Cup-festen på banen tar amerikanerne seg av. I den utenfor har gjengen fra Eskilstuna tatt ledelsen.

Publisert

På Solheim Cup i Iowa: Arne Hole

Med sine blågule parykker, gule stilonger og gule trøyer er svenskene blitt turneringens mest fotograferte – når vi ser bort fra spillerne.

Det er kjempestemning på den 15. Solheim Cup. Toppspill av USA på banen, men også utenfor tauene er det fyr i teltet. Med 120 000 forhåndssolgte billetter er Solheim Cup folkefesten som minner om Holmenkollen i gamle dager.

De offisielle publikumstallene blir ikke klare før søndag kveld, men arrangøren tror det blir ny Solheim Cup-rekord. Kanskje også i stemning?

Med «get loud»-skilter oppmuntrer funksjonærene tilskuerne til å lage lyd, og patriotismen til amerikanerne er det ikke noe å si noe på. Alle sterke prestasjoner av hjemmejentene belønnes med brøl, mens europeerne får høflig applaus. Det er her svenskene fremfører litt misnøye.

– Det er noen europeerne her, blant annet briter, men de gjør for lite ut av seg. De burde lære litt av oss. Europa trenger flere som heier, klarggjør svenskene, som mellom de amerikanske brølene skaper stor munterhet med sine «Europe»-vræl. De er i familie med Anna Nordqvist, og flere av dem har mange Solheim Cup-deltagelser på baken. Hva det har kostet tør de ikke å regne på.

Anna Nordqvist ga familiemedlemmene valuta for pengene i fourball lørdag natt norsk tid. Hun gjorde åtte birdier! Medspiller Jodi Ewart Shadoff bidro til at paret gikk 11 under! Ikke rart at Lizette Salas/Angel Yin måtte seg slått.

Norsk Golf har bare truffet på ett norsk flagg. Det satt på hatten til en middelaldrende mann. Men det nyttet ikke å snakke hverken bokmål eller sidemål til ham. Bill Tucker hadde bare norsk bestemor, som kom med båt til New York, og hans norske repertoar består av «takk».

Men i patriotisk påkledning vinner svenskene, og det virker å være 40-50 av dem på Des Moines Golf and Country Club i The Hawkeye State.

Det blir nok mye blågult på Gleneagles i Skottland i 2019. Og da kommer kanskje også nordmennene?

Powered by Labrador CMS