Tage slukøret hjem...igjen

Det vil seg ikke for Eirik Tage Johansen. Fredag måtte han nok en gang pakke sakene tidlig.

Publisert

30-åringen var aldri i nærheten av å klare cuten i ukens Challenge Tour-turnering, Kärnten Golf Open på GC Klagenfurt-Seltenheim i Østerrike.

Med en åpningsrunde på fire over par var det mye som skulle til for at han skulle klare cuten, og med 73 slag (+1) på scorekortet på andrerunden havnet han til slutt syv slag bak cutstreken som ble satt på to under par.

Til tross for at han måtte over par også fredag, klatret Tage 14. plasser opp leaderboardet fra der han startet dagen. Fire bogeys tre birdies og resten par holdt likevel bare til en delt 125. plass, og han har nå misset cuten i alle de fire turneringene han har spilt på Challenge Tour i år.

Franskmannen Gary Stal leder turneringen på 12 under par, slaget foran Gary Lockerbie fra England.

Neste turnering på Challenge Tour-programmet er St. Omer Open i Frankrike fra 14. til 17. juni. Da regner vi med et Espen Kofstad stiller til start igjen. Losby-golferen endte på en sterk 12. plass i fjorårets utgave av turneringen.

– – – – – –

Runde 1

Eirik Tage Johansen har hatt en tung sesong så langt. Heller ikke denne uken ser det ut til å snu for siddisen.

Etter en tung fjorårssesong der Eirik Tage Johansen misset plassen på Europa-touren og plassen på Team Rio-laget, flyttet 30-åringen til Spania for å finne tilbake til formen. 

Tage startet 2012-sesongen på den spanske minitouren Gecko Pro Tour, der resultatene har vært høyst variable. I tillegg har han rukket å spille tre Challenge Tour-turneringer, men har ikke klart cuten i noen av dem. Med en snittscore på 3,3 over par på de seks Challenge-rundene han har spilt i år, med runden på par i Fred Olsen Challenge de Espana forrige uke som beste runde, er han foreløpig et stykke unna formen.

Torsdag hadde han en ny tung start, denne gang i Kärnten Golf Open på GC Klagenfurt-Seltenheim i Østerrike.

Med en åpningsrunde på 76 slag, fire over par deler han 139. plassen. Med en en bogey, to dobbelbogeys og kun en birdie på scorekortet har han fem slag opp til den foreløpige cutstreken.

Danske Jeppe Huldahl leder på åtte under par, ett slag foran franskmannen Gary Stal. Tage deltar som eneste nordmann i turneringen.

Powered by Labrador CMS