The Scandinavian: Natur og arkitektur

The Scandinavian Golf Club nord for København er en av Skandinavias mest eksklusive golfopplevelser.

Publisert

På gjestehuset Hedebolund bor du omtrent oppå fairway på hull 2 på Old Course på Scandinavian. Når sola står opp, hører jeg greenkeeperen på andre siden av huset. Han er i ferd med å klippe green på hull 3.

For en dreven golfer kan ikke livet bli særlig bedre. Jeg våkner til fuglekvitter i et gjevt gjestehus midt ute på en golfbane. Vinduene på fellesstua går fra gulv til tak. Her kan man innta frokost og se på rådyrene før greenkeeperne har stått opp. Hedebolund på The Scandinavian Golf Club like utenfor København er ikke akkurat billig å leie. Likevel er det vanskelig å finne en helg med ledige rom.

The Scandinavian er kjent for flere ting, for eksempel to fine golfbaner tegnet av Robert Trent Jones, Jr., Old Course og New Course. De er bra baner, topp-10 i Danmark, uten tvil.

Men for meg er arkitekturen det som gjør Scandinavian til en helt spesiell opplevelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klubbhuset, tegnet av Henning Larsen Architects, må være et av de mest ikoniske Europa. Henning Larsen ble inspirert av både stavkirker og Frank Lloyd Wright til å tegne taklinjene på en serviett – og slik ble det. Fra utsiden endrer bygget helt karakter avhengig av hvilken retning man ser det fra.

Interiøret er en blanding av svart norsk skifer fra Otta (opphav 400 millioner år siden) og enorme takbjelker laget av et 120 år gammelt tre, Douglas Pine fra Schwarzwald i Tyskland. Restauranten The Waters, styrt av kjøkkensjef Morten Kirk, lever opp til omgivelsene.

Etter en runde på Old Course er det bare å kjøre golfbil tilbake til det frittstående gjestehuset Hedebolund. Det er ingen andre hus på hele området, så det føles som man bor alene i skogen. Her kan du hente en kald Tuborg fra kjøleskapet og se på aftenens spillere gå forbi på 2. fairway mens du knasker på håndlagde potetchips med trøffelsmak (vel, litt spesielt skal det være).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hedebolund består av tre dobbeltrom og bad, med felles oppholdsrom og kjøkken. Hele huset kan leies, for seks personer, eller man kan leie ett dobbeltrom. Dette burde være en idé for flere golfbaner å satse på. Hedebolund har vist seg å være veldig populær, selv om én natt i delt dobbeltrom (med en golfbil per rom inkludert i pakken) og én runde golf koster så mye som DKK 2.750 per person. Dette sammenlignes med vanlig greenfee på The Scandinavian, som man ikke kan få for mindre enn 1.500 danske kroner.

Når sola er i ferd med å gå ned, og man er nydusjet og lykkelig, kan man da ta golfbilen tilbake til klubbhuset og The Waters, som tiltrekker masse lokale ikke-golfende gjester. Der kan man innta retter som ‘farseret langtidsstegt lammebryst, rosastegt lammeryg, majroer, grønne asparges, ramsløgspuré, lammesauce med brisler og brunet smør.’ Kombinér med en god rødvin og godt selskap, og da blir tilværelsen perfekt.

Da gjenstår det bare å finne frem til Hedebolund igjen i stupmørke. Jeg har aldri hatt bruk for en golfbil med frontlykter før. Men på Scandinavian er det en nødvendighet.

Mer info:

thescandinavian.dk

morell-arch.dk/hedebolund.html

Powered by Labrador CMS