UTSTYR//

Titleist med nye Vokey-wedger, baller og puttere

Ikke de store endringene for øyet, men bak fasaden har Titleist gjort en vinnende putter, populære baller og skarpe wedger enda bedre. 

Publisert Sist oppdatert

Januar er normalt en måned for nye, store produktlanseringer. Årets start har imidlertid vært mer lavmælt enn fjoråret da nær sagt alle de store merkene slapp nye drivere og jern i 2023.

Når Titleist nå er ute med sine første nyheter i 2024, er det langt fra like spennende som da den nye T-serien av jernkøller ble presentert med brask og bram i august i fjor. Foreløpig handler årets nyheter om videreutvikling av allerede eksisterende produkter. 

Personlig har vi mest interesse av den nye AVX-ballen, neste generasjon Vokey-wedger og de oppgraderte Scotty Cameron Phantom-putterne for 2024.

Den nye AVX-ballen

Den nye AVX-ballen er i butikkene fra 24. januar og har fått en grundig overhaling fra kjerne til overflate for å forbedre ytelsen. Fra fabrikken loves det lengre slag fra tee til green, mer spinn og kontroll rundt greenene samt en enda mykere følelse enn før. 

Som alltid: Forvent ingen revolusjon. Oppdateringer av teknologi, kjerner og aerodynamikk er først og fremst en evolusjon, en kontinuerlig forbedringsprosess av noe som allerede var bra. 

Utviklingen skal sørge for at AVX forsterker sin posisjon i skyggen av superstjernen ProV1, og øker sin status som den lavt flytende, lavt spinnende og det myke alternativet i Titleist-familien.

Nye AVX kommer i hvitt og gult, med en veiledende pris på 549 kroner. Det skal også nevnes at Titleists rimeligere og mykere baller for spillere med lavere svinghastigheter – TruFeel og TourSoft – er videreutviklet og nylig relansert.

Lavtflyvende AVX har fått ny kjerne.
Lavtflyvende AVX har fått ny kjerne.

Nye wedger fra Vokey: SM10

Har du fulgt sesongstarten på PGA-touren med et ekstra skarpt blikk på spillernes bager, har du kanskje fått med deg at tourens mest spilte wedger også er klare: Vokey Design SM10.

Vokey-wedgene har vært førstevalget blant spillere på PGA-touren hvert år siden 2004. Forrige sesong var markedsandelen på touren over 50%, og  syv av verdens ti beste spillere hadde minst én Vokey-wedge i bagen.

Den kontinuerlige prosessen og suksessrike samarbeidet mellom Titleist og designer Bob Vokey er nå klare med neste generasjon – SM 10 – som byr på små, men viktige forbedringer og nye alternativer i sålevalg.

Titleist, wedge, sm10
En ny generasjon Vokey-wedger er i butikkene.

Nye Scotty Cameron Phantom

Samtidig lanserer en annen av Titleists berømte designere, Scotty Cameron, de nye Phantom-putterne for 2024. 

Fire nye mallet-puttere så lyset tidligere i januar, mens ytterligere seks (!) modeller er klare for å bli avduket i de kommende ukene. 

Cameron Young og Max Homa er to av stjernene som allerede har satt de nye modellene i spill, og med stor suksess. Homa har nå vunnet totalt fem turneringer med en Phantom-putter.

Har du allerede en eldre Phantom som du er fornøyd med, vil du neppe tjene mange slag på å bytte til en ny og oppgradert 2024-utgave. Men denne putteren vinner stadig nye venner. Og de siste forbedringene skal gjøre det enda enklere å sikte riktig og være mer tilgivende ved treff utenfor senter. 

Titleist, putter, Phantom
Scotty Cameron har videreutviklet sin populære Phantom.
Powered by Labrador CMS