toursveipet//

Topp-10 for Arnøy og Halvorsen i sesongstarten

I tillegg til Hovland på PGA-touren har nordmenn vært i aksjon på Ladies European Tour og Nordic League denne helgen.

Jarand Ekeland Arnøy (27) gjorde sakene sine godt i sesongåpningen denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Denne helgen har Celine Borge, Marianne Skarpnord og Madelene Stavnar vært i aksjon under Aramco Saudi Ladies International, mens det har vært et kobbel av nordmenn i Spania for sesongåpningen av Nordic League på Empordá Golf Club.

De beste resultatene sett med norske øyne kom  i Nordic League, hvor Jarand Ekeland Arnøy og Andreas Halvorsen befant seg i seierskampen på sisterunden.

Ladies European Tour

Borge, som til vanlig spiller golfen sin på LPGA-touren, reiste over dammen til Riyadh Golf Club i Saudi Arabia, og leverte et OK resultat. Med runder på 73, 70, 74 og 71 (par 72) endte Vestfold-spilleren på par for turneringen, som var godt nok til en delt 29. plass. Med den utvidete premiepotten denne uken ble utbetalingen snaut 500 000 kroner.

De to andre norske hadde tyngre dager i varmen. Stavnar leverte sin verste runde på en stund torsdag, med 87 slag før hun kom seg i klubbhuset. 23-åringen havnet sist i feltet og misset cuten. Det gjorde også veteranen Skarpnord, etter to 76-runder.

Nordic League

For spillerne på Europas tredje høyeste nivå var det duket for sesongstart denne uken. Syv nordmenn tok turen til Girona omtrent en time nord for Barcelona. Av disse var Larvik-spilleren Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy sterkest. De to delte til slutt 7. plassen, etter at Arnøy var oppe og snuste på toppen av ledertavla ved flere anledninger.

Fana-spiller Arnøy åpnet turneringen sterkt. 27-åringen var i delt ledelse etter en åpningsrunde på fem under par. På runde 2 ble det tøffere.

Med to bogeyer på de to siste, på en ellers stille og rolig lørdag, falt Arnøy til en 9. plass før avslutningen. Den åpnet forrykende. 

Bergenseren var fire under etter syv hull og bykset til en delt andreplass før problemene startet. Med bogey på hull 8, dobbel på hull 11 og nye bogeyer på 13 og 15 spilte han seg ut av seierskampen. 

Andreas Halvorsen sikret en topp 10-plassering med birdie på turneringens siste hull.

Antonsen også med

Mikkel Antonsen (Gamle Fredrikstad) delte 17. plassen før søndagens siste runde.  Der ville det seg ikke, og tidenes yngste NM-vinner falt 14 plasser etter en 74-runde.

 Frithjof Åstorp Rasmussen (Grini), Casper Bjurhult Kennedy (Tjøme), Alexander Slettemsdal (Nøtterøy) og Axel Einan (Asker) misset cuten i Spania.

Både DP World Tour og Korn Ferry Tour har hatt spillefri denne uken, som gjør at Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannesen og Kristoffer Ventura har fått det vi antar er en velfortjent pust i bakken.

Powered by Labrador CMS