LEGG TIL KICKER//

Tung sistedag for Kofstad i ellers oppløftende helg

Espen Kofstad imponerte torsdag og fredag av SA Open, men fikk det tyngre i helgen. Turneringen ble avsluttet med en runde på seks slag over par for nordmannen.

TUNG SØNDAG: Ingenting klaffet for Espen Kofstad søndag.
TUNG SØNDAG: Ingenting klaffet for Espen Kofstad søndag.
Publisert Sist oppdatert

For første gang siden oktober i fjor klarte Espen Kofstad (Oslo Golfklubb) en cut i en DP World Tour-turnering. Etter to spilte runder i South Africa Open var 36-åringen på en meget oppløftende 36. plass, etter to 71-runder og to slag under par. Han hadde heng på teten og kunne blande seg inn blant de beste med en god helg.

Men derfra og utover gikk det dessverre bare nedover. Lørdag fikk han det tungt med en runde på fire slag over par, mens han avsluttet turneringen søndag med en runde på seks slag over par.

Etter par på hull 1, ble det bogey på hull 2 og 3. Birdietoget gikk aldri av perrongen for Kofstad, som måtte bokføre en ny bogey på hull 9, slk at han hadde gått "front-nine" på +3.

Stort bedre ble det ikke på de siste ni hullene - bogey på hull 11, 12, 15 og 16, samt par på hull 10, 13 og 14. 

Det avsluttet hvert fall på bra vis for Kofstad, som noterte seg for en birdie på det siste hullet for turneringen.

+8 for turneringen gjør at Kofstad endte på 68. plass. Han hadde bare tre spillere bak seg av de som klarte cuten, men at Oslo GK-spilleren i det hele tatt klarte cuten, var en seier i seg selv.

Kofstad står på startlisten for neste ukes Alfred Dunhill Championship, som spilles på Leopard Creek CC i sørafrikanske Malelane.

Kristian Krogh Johannessen står som andrereserve per søndag ettermiddag. Han klarte akkurat ikke cuten i SA Open.

Powered by Labrador CMS