Lpga tour//

Tung uke for Borge – lengste omspill siden 1972

Celine Borge endte på delt 69. plass i Malaysia, da Celine Boutier gikk seirende ut av et ni hulls omspill mot thailandske Atthaya Thitikul.

Borge åpnet turneringen med en runde på tre under par, men falt på resultatlisten etter en vanskelig helg på golfbanen.
Borge åpnet turneringen med en runde på tre under par, men falt på resultatlisten etter en vanskelig helg på golfbanen.
Publisert

Den norske jenta har slitt med å finne formen i det siste, og på tross av en god start endte Vestfold-spilleren langt nede på resultatlisten i Kuala Lumpur denne uken. Borge ligger for øyeblikket på 56. plass i sammendraget på LPGA-touren, hvor de 60 beste etter de to neste turneringene får delta i CME Group Tour Championship – LPGAs svar på herrenes sesongavslutning, som Viktor Hovland vant.

Skal 25-åringen delta der må de to neste turneringsukene høste bedre resultater. 

Lengste omspill på 51 år

I andre enden av resultatlisten kjempet franske Celine Boutier og thailandske Atthaya Thitikul en jevn affære om seieren. Boutier startet søndagens avsluttende runde fire slag bak Thitikul, men kom seg til omspill etter en fantastisk runde på åtte under par. Det kunne fort vekk vært -9 dersom birdieputten på hull 18 hadde vært 12 milimeter lenger mot venstre.

20 år gamle Thitikul var -3 for dagen og -20 totalt da hun gikk løs på det 18. hullet litt etter Boutier. Eagle for å vinne, birdie for omspill og et par var godt nok til å ta andreplassen alene. Thailenderen satte birdieputten på snaut tre meter og kunne forberede seg på et omspill.

Der matchet jentene hverandre  i åtte lange hull, som i tillegg inneholdt et halvannen times avbrekk grunnet dårlig vær, før det «endelig» kom en avgjørelse.

Omspillet i Maybank Championship var det lengste på LPGA-touren siden  Corpus Christi Civitan Open i 1972.

Se resultater

Powered by Labrador CMS