Bergenseren startet sisterunden på delt 19.-plass, men med langt opp til andreplassen som ville gitt europatour-avansement, var det bare æren (og pengene) å spille for lørdag.

Etter tre strake runder under par avsluttet Arnøy turneringen med sin første runde over par for uken. Han var én over par for dagen etter å ha gjort én birdie og to bogeys på de seks første hullene, men derfra og inn avsluttet han med tolv par på rad.

Dermed falt han til -3 sammenlagt og delt 20.-plass, tolv slag bak vinneren Clement Sordet fra Frankrike. Arnøys debutsesong på Challenge Tour ender dermed med cirka en 40.-plass på pengelisten.

Selv om Arnøy ikke klarte europatour-kortet i Oman denne uken, får han en ny mulighet i Q-School-finalen i Spania neste uke. Der er det de 25 beste spillerne som sikrer europatour-spill neste år.

For øyeblikket spiller Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen i steg 2 i Spania hvor de også skal forsøke å skaffe seg en finalebillett.

Arnøy startet årets sesong på Nordic League, men fikk muligheten til å prøve seg på Challenge Tour på starten av sommeren ved hjelp av «wild card»-invitasjoner. De mulighetene har han utnyttet til det fulle, og han har klart cuten i ni av de 13 turneringene han har spilt – inkludert to andreplasser på rad tidligere i høst som sikret ham arbeidstillatelse på Challenge Tour i 2018. Det gjør nok at han spiller med litt mer senkede skuldre i den kommende europatourkvalifiseringen.

Resultater