20-åringen fra Fana kom tregt i gang med en åpningsrunde på to over par torsdag, og hadde press på seg med tanke på å komme seg på riktig side av cutstreken fredag. Der leverte han varene med en runde på én under par, som løftet ham opp 19 plasser og til riktig side av cutstreken. Dette var niende gang på tolv turneringer at Arnøy klarer cuten på Challenge Tour.

Lørdag måtte han over par igjen med en runde på to over par, og Arnøy hadde dermed delt 53.-plass som utgangspunkt før søndagens runde. Der ble han også være etter å ha avsluttet turneringen med tre birdies, seks bogeys og resten par.

– Ikke veldig bra, men er glad for at jeg klarer cuten når jeg føler jeg spiller dårlig. Jeg sitter nå på flyet på vei til Dubai. På onsdag allerede begynner neste turnering i Ras al Khaimah rundt en time nord for Dubai, skriver Arnøy på sin Facebook-profil.

Waliseren Oliver Farr vant turneringen med fem slags margin (-18).

(Video: Se svingen til Jarand Ekeland Arnøy i saktefilm)

Foshan Open var årets tredje siste turnering på Challenge Tour, og med en samlet premiepott på 420 000 euro var det en av årets største turneringer. Arnøys plassering var verdt 1672 euro, men frem til alle spillerne er kommet inn i klubbhuset, er det uvisst hvordan det vil påvirke hans plassering på pengelisten.

Arnøy har allerede sikret Challenge Tour-kortet for neste sesong etter to andreplasser på rad for noen uker siden, og 20-åringen ligger nå på 41.-plass på tourens pengeliste.

Holder han seg innenfor topp-45 etter den neste turneringen, sikrer han seg en plass i sesongfinalen i Oman og også avansement til finalesteget av europatour-kvalifiseringen i Spania. 

Arnøy ligger for øyeblikket 21 500 euro bak en topp-15-plassering på Challenge Tours pengeliste, som vil gi direkte plass på europatouren neste år. 

Resultater