Årsbeste på Arnøy i Sverige

Jarand Ekeland Arnøy med opptur i Fjällbacka Open.

Fana-spilleren åpnet turneringer med runder på 66 og 69 slag på Fjällbacka Golfklubb. Fredagens høydepunkt kom på hull 4, det han gjorde en spektakulær eagle fra roughen. Han hadde drøye 250 meter til pinnen etter utslaget. Da rappet han til med fairwaywooden og sendte ballen ti centimeter kort av en albatross.

Med syv under par sammenlagt startet han lørdagens tredje og avsluttende runde to slag bak teten.  Bergenseren fikk en fantastisk start på runden med tre birdies på de fire første hullene. Dessverre klarte han ikke å holde tempoet oppe, og gikk de resterende hullene på to over par.

Dermed endte han til slutt på delt 6. plass, som er hans beste resultat denne sesongen. Med -8 sammenlagt ble luken opp til toppen til slutt på seks slag. Svenske Per Längfors vant turneringen.

Vi må ned til 42. plass for å finne det neste norske navnet på leaderbordet. Dennis den Roover (Miklagard GK) endte to over par. Slaget bak ble det delt 45. plass på Mathias Schjølberg (Oslo GK).

Jarand Ekeland Arnøy har slitt med stabiliteten i sin første fulle sesong som profesjonell spiller, og ligger på 55. plass på Nordic Leagues poengliste etter syv turneringer. For to uker siden noterte han seg for sin første topp-10-plassering for året, men fulgte opp med sin tredje missede cut for året uka etter. Forhåpentligvis kan denne helgens resultat «kickstarte» bergenserens sesong for alvor.

Det er Christian Aronsen (Miklagard GK) som ligger best an av de norske spillerne i Nordic League-sammenlagt. Han deler 7. plassen, to plasser bak det som gir Challenge Tour-kortet for 2017. Denne uken ble det imidlertid misset cut på «Aron» – og åtte andre norske spillere.

Sondre Ronold, Torbjørn Johansen, Lasse Gerhardsen, Vetle Marøy, Ole B. Ramsnes, Anders Ellingsberg, Elias Bertheussen og Sander Stavnar får ikke med seg lørdagens avslutningsrunde.