Det som skulle bli en superduell mellom Rory McIlroy og Viktor Hovland, ble aldri i det. I hvert fall ikke for sistnevnte.

Ikke bare jaktet Hovland førsteplassen i storturneringa Arnold Palmer Invitational, han lå også an til å sikre seg førsteplassen på FedExCup, én uke før The Players championship, «den femte major», tar til.

Etter marerittrunden på 77 slag (+5), ser begge deler ut til å ryke.

 

Ulikt Hovland

For ingenting så ut til å stemme for 23-åringen. Hovland traff bare halvparten av fairwayene, traff én tredel av greenene, og tapte tre slag til resten av feltet med putteren.

Da blir det vanskelig å få til en god score, og Hovland falt 32 plasser på resultatlista. Avstanden opp til Lee Westwood (ENG), som leder, er ni slag.

Hovland falt fra 3. til 35. plass. (Foto: Getty Images)

Runden var Hovlands dårligste siden på over ett år. I AT&T Pebble Beach Pro-Am, 9. februar 2020, gikk Hovland avslutningsrunden på 77 slag.

Tallknuserne har regnet seg frem til at med en plassering blant de tjue beste, er det kun en Bryson DeChambeau-seier som kan hindre Hovland i overta ledelsen i FedExCup.

Søndag spiller Hovland sammen med amerikaneren Tyler Duncan. Duoen slår ut klokka 16.25, norsk tid.

Etterlengtet DeChambeau-drive

DeChambeau, som har bygd opp en stor og forventningsfull hype om å drive greenen på hull 6, hadde muligheten på lørdag da værgudene var på hans side. For å komme seg over vannet, trengs en drive på drøyt 300 meter. DeChambeau siktet set litt til høyre for pinnen, og utslaget viste seg å ha mer enn nok legs.

 

DeChambeau landet i en tung rough, men virket ikke veldig lei seg for det. Amerikaneren løftet armene over hodet, og jublet som om han hadde slått en hole-in-one, noe for øvrig Jordan Spieth (USA) og Jazz Janewattananond (THA) greide.

Leaderboard