Duoen både startet og avsluttet runden med en luke på tre slag på toppen av leaderboardet etter at de begge gikk lørdagens tredjerunder på par (72).

Etter halvspilt tredjerunde ledet Lund med tre slag over Stormo, men da Lund gikk de siste åtte hullene på to over par og Stormo svarte med å gå de samme hullene én under, befant de seg sammen på toppen igjen da dagen var omme.

Mariell Bruun jubler for banerekord. (Foto: Garmin Norgescup)

Nå ligger det an til en spennende duell om kongepokalen på søndag, og det er også flere spillere i gruppene bak som har muligheten til å stikke av gårde med seieren.

Franziska Sliper (Sola GK), 2015-vinneren Marthe Wold (Stavanger GK) og Dorthea Forbrigd (Oslo GK), som endte på femteplass i EM forrige uke, deler tredjeplassen på én under par, tre slag bak lederne – en høyst overkommelig luke.

Enda et slag bak følger Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) og Mariell Bruun (Larvik GK), som vant NM i 2014.

Bruun ble lørdagens navn på Atlungstad da hun satte banerekord på 67 slag (-5), bestående av fem birdies, en eagle, to bogeys og resten par.

NM for herrer: Johansson leder med fire slag før siste runde

Det tok imidlertid ikke lang tid før banerekorden hennes ble tangert av hjemmehåpet Julie Boysen Hillestad, som nå har sneket seg inn blant topp-10 med seks birdies og en bogey på lørdagens scorekort.

Dermed måtte moren og treneren hennes hoppe ut i Mjøsa; noe de hadde lovet Julie å gjøre dersom hun gikk under par på lørdagens runde.

I optimale værforhold for lave scorer de første rundene har det nå blitt satt banerekorder i både dame- og herreklassen denne uken. Fredag gikk lederen blant gutta, Kenneth André Johansson, på syv under par, 65 slag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Garmin Norgescup)

Les også: Alt du trenger å vite til NM på Atlungstad!

Karoline Stormo har hatt en solid sesong på college for Kent State i 2017. På slutten av sesongen endte laget hennes på en sterk femteplass i NCAA-mesterskapet, og i mars tok hun sin første individuelle collegeseier. Stormo har en pallplassering å vise til i NM fra tidligere: På Tyrifjord i 2014 delte hun tredjeplassen.

I en konkurranse på vår Facebook-profil tidligere denne uken var det Karoline Lund som fikk flest stemmer av damene da vi ba dere tippe vinnerne i NM. Det tar hun selv med stor ro.

– Det er en artig anerkjennelse, men jeg tenker ikke på det. Jeg fokuserer bare på å spille mitt eget spill, sa Lund til Norsk Golf tidligere i uken. Hun føler formen er gryende etter en første halvdel av sesongen som hun bare beskriver som «helt ok».

– Jeg er her for å vinne, så klart. Det er jo derfor jeg er her, sier hun til Norsk Golf.

Det er ventet at kampen om kongepokalen vil bli avgjort cirka klokken 15.00 søndag.

Leaderboard NM damer