Bekmørk søndag for Hovland

Viktor Hovland raste nedover leaderboardet i sisterunden av Sentry Tournament of Champions.

Etter å ha klatret stødig oppover leaderboardet med runder på 69, 68 og 68 slag kom Viktor Hovland seg opp til topp-10 før siste runde på Kapalua Plantation Course, hvor han øynet en topplassering i sin første deltagelse i turneringen, der feltet bestod av 42 vinnere fra fjorårets PGA Tour og deltagere  i FedEx Cup-finalen.

Dessverre ble dagen i stedet en kamp i motbakke for den 23 år gamle Oslo-golferen.

Med en avslutningsrunde på 76 slag, tre over par, falt Hovland 21 plasser ned til delt 31.-plass (-11), 14 slag bak vinneren Harris English, som beseiret Joaquin Niemann i omspill.

Hovland kom seg gjennom de tre første rundene på Hawaii med bare én bokført bogey. Søndag ble det fem av dem og kun to birdies. Han tapte slag både fra tee og på innspillene, men det var først og fremst en iskald putter som stakk kjepper i hjulene for ham: Hans 3,039 tapte slag på greenene er én av hans dårligste runder med putteren siden han kom ut på PGA-touren, og 76 slag var hans høyeste score siden sisterunden av The Memorial Tournament i fjor.

NB! Viktor Hovland skulle i utgangspunktet spille Sony Open på Hawaii denne uken, men har blitt fjernet fra deltagerlisten. Vi vet foreløpig ikke grunnen til at Hovland ikke skal spille.