Selv med de perfekte forholdene under onsdagens åpningsrunde hadde nok ikke Eirik Tage Johansen sett for seg dette scorekortet da han slo ut onsdag ettermiddag:

Åtte birdies. En eagle. Tre bogeys. Seks par.

-7 er hans beste runde i år. Det holder til delt ledelse for siddisen, sammen med svenske Petter Bocian. De ligger tre slag foran den dansk-svenske kvintetten på delt tredjeplass.

Tage Johansen hadde en kanonstart på årets Nordic League-sesong i februar med en seier og en tredjeplass på sine to første turneringer. Siden den gang har han bokført ytterlige to topp-5-plasseringer. Den siste kom forrige uke i Isaberg Open på Nordea Tour.

Nå har han et perfekt utgangspunkt for å kjempe om årets andre seier, og samtidig ta et stort skritt nærmere Challenge Tour-billett neste sesong. Det er topp-5 på Nordic League ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-rettighetene for 2016. Tage ligger for tiden på fjerdeplass.

Mannen som er ni plasser bak ham på rankingen, Team Norway-kollega Kristian Krogh Johannessen er også godt i gang på Holtsmark.

an deler 8. plassen på tre under par, sammen med blant annet bergenseren Jarand Ekeland Arnøy. Fana-golferen hadde lenge en kanonrunde på gang med -5 etter 14 hull, men to sene bogeys gir nok en noe bitter bismak på runden. 69 slag er likevel meget imponerende fra 18-åringen, som er feltets best plasserte amatør.

Hele 34 norske spillere er i aksjon på Holtsmark, som ligger i Sylling i Buskerud. Du kan lese alle resultater fra første dag her. 

Holtsmark har høstet mange lovord fra både proffer og kjendiser før startskuddet gikk onsdag. Superlativene haglet under pro-amen dagen før turneringen.

– Dette er det beste anlegget jeg har spilt på i Norge, konstaterte tidligere fotballproff John Carew til Lierposten

Banen har i løpet av sine drøye ti leveår fått en rekke henvendelser om å være vert for store turneringer. I år er første gang de har takket ja.

– Forskjellen denne gang er at golfforbundet i større grad satser på Nordea Tour, og at touren stiller opp med en økonomiske kompensasjon for at vi stiller banen til rådighet. Derfor sa vi ja denne gang, og sier gjerne ja igjen. Holtsmark er en av landets beste turneringsbaner, sier klubbens daglige leder Per Gullberg til Lierposten