Tre dager etter at Renate H. Grimstad, Dorthea Forbrigd og Karoline Stormo endte på 10.-plass i lag-VM på Carton House utenfor Dublin, var det guttas tur til å ta fatt på turneringen onsdag.

Det har vært knyttet store forventninger til det norske laget, som stiller med kanskje sitt sterkeste mannskap noensinne i mesterskapet: Den ferske U.S. Amateur-vinneren Viktor Hovland, Kristoffer Reitan som har levert solid golf gjennom hele sesongen, og Jarle Volden.

Etter første runde må det norske laget ta til takke med en delt 12.-plass (-5) sammen med seks andre lag (av totalt 72 nasjoner), syv slag bak lederne fra Danmark.

Jeg føler vi fortsatt er med i matchen, men vi kan ikke gi bort flere slag på denne måten. Nå må vi være mer gjerrige og gå lavt i morgen på en litt tøffere bane.

Det norske laget lå oppe blant de fem beste lenge, men tapte terreng med litt for mange bogeys på slutten av runden. Best av trioen er Viktor Hovland, som åpnet med en runde på tre under par. Han var imidlertid fire under par for dagen etter halvspilt runde, men klarte ikke å holde foten på gasspedalen på back-nine. 

Viktor spiller stabilt, men var ikke like magisk som han pleier i dag. Han slo ikke ballen nærme nok på innspillene, og senket ikke nok av de korte birdiemulighetene han fikk. Han gjorde heller ikke birdie på noen av de lette par 5-hullene, så runden hans kunne nesten ikke ha vært et slag høyere, oppsummerer landslagstrener Niklas Diethelm åpningsrunden til Hovland, som deler 18.-plassen individuelt, seks slag bak lederen Rayhan John Thomas fra India.

Kristoffer Reitan var fire under par for dagen med bare tre hull igjen, men to kjipe bogeys henviste ham til 32.-plass.

– Reitan puttet veldig bra på starten av runden, noe som holdt momentumet gående. Han hadde ting under kontroll, og man følte at han skulle komme seg til minus fem, men gjorde han bogey på hull 16 etter å ha fått en vanskelig lie, og deretter en ny bogey på det lette par 5-hullet, så en litt kjip avslutning for Reity, konstaterer Diethelm.

Ett slag bak Reitan følger Jarle Volden på 42.-plass. Han var tre under par for dagen før en lei dobbelbogey på det siste hullet.

– Dessverre slo han en lost-ball på det siste hullet og all den harde jobbingen hans ble forgjeves, sier Diethelm, som sier at laget ikke har råd til å gjøre lignende feil i morgen hvis de skal jakte seier:

– Jeg føler vi fortsatt er med i matchen, men vi kan ikke gi bort flere slag på denne måten. Nå må vi være mer gjerrige og gå lavt i morgen på en litt tøffere bane.

World Amateur Team Championship, også kjent som Eisenhower Trophy, ble startet opp i 1958. Norges beste plassering i turneringen er 6.-plassen fra 2016. Den gang bestod laget av Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Knud Andreas Krokeide. Hovland endte på 7.-plass, to slag unna en plass på pallen, mens Australia stakk av gårde med lagseieren på overlegent vis.

Ukens turnering har et knallsterkt startfelt. På papiret er det kanskje USA som er de største favorittene, anført av verdenstoer Justin Suh og stjerneskuddet Cole Hammer, som Viktor Hovland for øvrig nylig slo i semifinalen av U.S. Amateur. Amerikanerne har imidlertid fått en litt treg start og deler 19.-plassen, ett slag bak Norge.

NB! NRK har vært i Irland for å møte Viktor Hovland. Se innslaget fra Dagsrevyens 21-sending tirsdag her.

Leaderboard lag
Leaderboard individuelt