Torsdag gikk startskuddet for Sony Open på Hawaii, årets første PGA Tour-turnering for Kristoffer Ventura (Oslo GK).

Med en åpningsrunde på fire over par i tøffe forhold ga han seg selv et vanskelig utgangspunkt med tanke på å klare cuten fredag.

Dessverre var han aldri i nærheten av å klare det. Med fem bogeys, en trippelbogey og én enslig birdie på scorekortet måtte 24-åringen signere for en runde på syv over par. Dermed stupte han nedover listene og endte til slutt med bare seks spillere under seg på leaderboardet.

Med +11 totalt var han hele ti slag bak helgespill

Les også: Ventura: – Målet er å spille sent på søndagene

Brendan Steele, Cameron Davis og Cameron Smith leder turneringen på seks under par.

Ventura fortalte Norsk Golf i romjulen at han må forbedre innspillene sine med de korte jernene og wedgene denne sesongen. En titt på statistikken fra Hawaii viser at det var nettopp innspillene som var problemet hans: Til tross for at han var ranket nummer 50 i feltet fra tee, var han nummer 142 i feltet i statistikken «tee-to-green», som kombinerer utslag og innspill. Han tapte til sammen hele ti slag til gjennomsnittet i feltet i denne kategorien.

Ventura står nå med fem missede cuter på åtte turneringer denne sesongen, med 18.-plassen i Shriners Hospital for Children Open i oktober som beste resultat.

Heldigvis får han mulighet til revansj allerede neste uke når han skal spille The American Express i California fra 16. til 19. januar.

NB! Viktor Hovlands PGA Tour-sesong starter ikke før Waste Management Phoenix Open 30. januar. I mellomtiden skal han spille to europatour-turneringer i Midtøsten de to neste ukene.

Leaderboard