Etter å ha startet dagen på Emirates GC med par gjorde 20-åringen fra Oslo GK dobbelbogey på det andre par 4-hullet. Med tre bogeys på rappen fra hull 5 til 7 var scorekortet ødelagt nesten før runden hadde rukket å komme ordentlig i gang, men med dagens første birdie på hull 9 kunne han kanskje lansere et comeback på back-nine, hvor tre par 5-hull ventet den langtslående proffdebutanten.

I stedet ble det åtte par og en bogey, og dermed måtte han signere for en runde på fem over par (77) og delt 127.-plass sammen med Andrea Pavan, Pelle Edberg og kompisen Marcus Kinhult.

– Det var en veldig kjip dag på banen i dag. Jeg føler ikke at jeg fikk vist noen ting av det jeg var god for. Jeg er ekstremt mye bedre enn det her, og jeg er rett og slett ganske irritert over at jeg sto i veien for meg selv i dag, sier Reitan til Norsk Golf.

– Men jeg kjenner allerede nå at denne runden i dag var en bra erfaring for meg, legger han til.

Reitan sier det var puttingen og nærspillet som ødela for ham torsdag, men bekymrer seg ikke over at det er noe teknisk. Det har han allerede fått bekreftet er på plass.

– Ferdighetsmessig føler jeg at jeg henger bra med de store gutta. Nå gjelder det bare å få det ut i turnering, og når det gjelder som mest.

(Video: Se europatouren bli med Reitan på innspill i Dubai)

Reitan trenger nå en kanonrunde av de sjeldne på fredag for å få med seg helgespillet. I skrivende stund ligger cutgrensen seks slag foran ham. Ikke umulig, men han må sannsynligvis et godt stykke ned på 60-tallet for at det skal skje.

Engelskmannen Matthew Fitzpatrick leder turneringen på syv under par, ett slag foran åtte spillere på delt andreplass, blant andre feltets to store stjerner Bryson DeChambeau og Sergio Garcia.

Kristoffer Reitan tok steget inn i de profesjonelles rekker i november etter å ha kommet seg gjennom det trange nåløyet i q-school-finalen. Etter å ha debutert med misset cut i South African Open slo han tilbake med 42.-plass uken etter i Alfred Dunhull Championship.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard