Viktor Hovland måtte stå opp tidlig lørdag morgen for en av sine korteste «golfrunder» noen sinne. Den tidlige lørdagsrunden, som ble til fordi fredagsspillet ble stoppet på grunn av lyn og torden, bestod av fire putter, ett utslag, og ett innspill.

Resultat: to par.

 

Etter en pause, kunne Hovland ta fatt på tredje runde av RBC Heritage, der spillepartner for dagen var fjorårsvinner C. T. Pan fra Taiwan.

Hovland hadde ingen problemer med å hamle opp med fjorårsvinneren. På golfspråket var nordmannens runde «feilfri», med tanke på at han ikke gjorde noen bogeyer eller dårligere.

Tre birdier var nok likevel litt færre enn det Hovland selv skulle ønsket seg. 68 slag og -3 for dagen, førte Hovland videre nedover på resultatlista. Hovland lå på delt tredjeplass etter første spilledag, og har så langt ikke greid å følge opp den strålende åpningsrunden.

Når dette skrives ligger Hovland på 36. plass, men avstanden opp til engelskmannen Tyrrell Hatton, som leder, er ikke mer enn seks slag.

Hovland er foran kjente navn som Xander Schauffele, Jordan Spieth, Bubba Watson, Gary Woodland, Bernhard Langer, Jason Dufner, Brooks Koepka og Collin Morikawa.

Sistnevnte greide cuten for 22. gang på rad etter at han debuterte på PGA Touren, og er nå bare tre bak Tiger Woods’ rekord på 25.

På søndag slår Hovland ut sammen med Chesson Hadley klokka 16.40 norsk tid. 

Leaderboard