Etter å ha balansert på kvalifiseringsgrensen de to første rundene på Amelkis Golf Club i Marokko raste Mariell Bruun (Larvik GK) nedover leaderboardet med en runde på fire over par under tirsdagens tredje runde. Onsdag var hun avhengig av å slå tilbake for å tenne liv i håpet om en europatour-billett, og det gjorde hun med en 70-runde som inkluderte fem birdies og karrierens niende (!) hole-in-one.

Utgangspunktet hennes foran fredagens femte og avsluttende runde var dermed klart: med delt 40.-plass og +1 hadde hun fire slag å ta igjen opp til kvalifiseringsgrensen på topp-25.

Dessverre ble hennes avsluttende 69-runde ett slag for mye.

Bruun fikk en verst tenkelig start på dagen med dobbelbogey på åpningshullet, men med birdies på hull 5 og 8 kom hun seg tilbake på par for dagen, og med en eagle på det niende par 5-hullet rundet hun plutselig på to under par.

Scorekortet på back-nine ble langt mindre fargerikt. Med åtte par og en birdie endte hun tre under par for dagen, og på det tidspunktet hadde hun klatret opp til en delt 24.-plass, akkurat innenfor grensen.

Etter hvert som resten av feltet fullførte sine runder, ble hun dessverre dyttet ned til 27.-plass, og dermed misset hun plassen på europatouren med ett slags margin.

Bruuns 27.-plass var en forbedring på elleve plasser fra hennes plassering i fjor. Selv om hun ikke klarte «kortet», kommer hun til å få muligheten til å spille noen få europatour-turneringer i 2019. I tillegg blir det turneringer på LET Access Series og Swedish Golf Tour, hvor hun har konkurrert også de siste par sesongene.

Rachel Raastad (Haga GK), Stina Resen (Oslo GK) og amatøren Tina Mazarino (Kjekstad GK) var også med denne uken, men alle misset cuten på topp-60 som ble satt etter fire runder.

Norge har for øvrig seks spillere med fulle spillerettigheter på Ladies European Tour neste år: Suzann Pettersen (Oslo GK), Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Celine Borge (Vestfold GK), Marita Engzelius (Oslo GK) og Karoline Lund (Losby GK).