Avslutningsrunden på Riviera ladet opp til å bli en av årets mest spennende innspurter på PGA-touren. En halvtime ut i fjerde runde så toppen av leaderboardet slik ut:

Og ikke nok med det: Hele 15 spillere var innenfor tre slag fra toppen. Rory McIlory startet dagen to slag bak toppen av leaderboardet, men hoppet rett i tet med en eagle på åpningshullet. Det skulle imidlertid bli hans eneste lyspunkt på en blytung søndag. Han avsluttet med en 75-runde – hans dårligste avslutningsrunde som proff – og raste ned til 20. plass.

Adam Scott startet også forrykende, men i motsetning til Rory klarte han å holde seg i toppen helt til siste slutt. På de fire første hullene senket han til sammen putter på 30 meter, og seilte rett opp i ledelse. Det holdt imidlertid ikke hele veien inn for australieren, som jager sin første seier siden mai 2014.

Nye navn byttet stadig på å trone på toppen av scoretavlen. Etter 11 hull var både Scott, Jason Kokrak, K.J. Choi og Bubba Watson alle delt i toppen. Da det gjaldt som mest var det sistnevnte som trakk det lengste strået.

En runde på tre under par, inkludert to viktige birdies på hull 16 og 17, holdt til seier med ett slag for Bubba over Scott og Jason Kokrak.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Det betyr mye for meg å komme tilbake og vinne på denne måten, sa Bubba etter runden. Det var bare starten på årets merkeligste pressekonferanser.

Bubba ville helst prate om nyresteinanfallet han fikk i starten av uken. Han beskrev hendelsen i hver minste groteske detalj, før han konkluderte:

– Det var vel babyen min som kom ut!

(Les mer om den bisarre pressekonferansen her)  

Med seieren klatret Bubba til fjerdeplass på verdensrankingen, og henviste med det Rickie Fowler til 5. plass. 

Denne uken flyr PGA-sirkuset tvers over hele USA fra vest til øst. Honda Classic på PGA National er den første av fire turneringer på rad som spilles i Florida.

Resultater Northern Trust Open