23-åringen fra Tønsberg deler 10. plassen i Turkish Airlines Ladies Open før siste runde, etter å ha gått tirsdagens tredjerunde på en under par.

Daffinrud var en over for dagen ved runding, men avsluttet de siste ni på to under par. Dermed ligger hun nå fire under par totalt, syv slag bak lederen Melissa Reid (England) og fire bak pallen.

Dette er kun Daffinruds fjerde turnering på europatouren, men hun står allerede med to topp-20-plasseringer i år. Nå kan hun ta sin første topp-10-plassering. Hennes beste plassering på de fire LET-turneringene hun har spilt i år er delt 13. plass fra Lalla Meryem Cup i Marokko i mars.

Fem slag bak Daffinrud er Marianne Skarpnord nest beste norske spiller på delt 26. plass. Tirsdag falt hun fire plasset etter sin andre strake runde på en over par (74).

Ytterlige to bak følger Caroline Martens som ble liggende på 40. plass med en runde på par. Martens var oppe på fjerdeplass etter åpningsrunden, men raste nedover leaderboardet med 80 slag mandag.

Leaderboard

Historisk turnering

En god plassering i Tyrkia kan ha mye å si når euroene skal telles opp på slutten av sesongen. Årets premiepott på 500 000 euro er dobbelt så stor som fjorårets.

Turkish Airlines Open markerer første gang Ladies European Tour flytter åpningsrunden av en turnering til søndag, og sisterunden til en onsdag. Hensikten er å øke interessen rundt touren, og sørge for at sendetidene ikke kolliderer med andre TV-sendte arrangementer. 

Det er også bygget flomlys på det 18. hullet, og planen er å forberede for en potensiell flombelyst turnering i fremtiden – og kanskje også styrke deres Solheim Cup-søknad? Tyrkia er i tillegg til Norge en av landene som har vist interesse for å arrangere kvinnegolfens største turnering i 2019.

– LET sin strategi inkluderer å utforske nye måter å sørge for maksimal eksponering av kvinnegolf, utvide fanskaren utover tradisjonelle golf-fans, reflektere endringer i forbrukeradferd, og unngå travle helger som er overfylt av så mange sporter, sier LET-sjef Ivan Khodabakhsh i en pressemelding.