Det har vært mye å juble for på Oslo Golfklubb denne uken. På en praktfull golfbane som viste seg fra sin aller beste side, gjorde nemlig også de norske spillerne det samme.

Første dag klinket 15 år gamle Mikkel Antonsen (Drøbak GK) til med en vanvittig 63-runde og ny turneringsrekord på Bogstad, mens Bård Bjørnevik Skogen lå og lurte på plassen bak. 

Slik var stillingen også før lørdagens tredje og avsluttende runde, men da det gjaldt som mest, var det Skogen som viste seg aller sterkest. 

– Dette føles fantastisk! Spillet har vært veldig solid, og gjorde jeg lite feil. Jeg klarte å sette de viktige puttene og slå de viktige slagene bra. Spillet var veldig solid, strålte Skogen til Norsk Golf etter seieren.

Skogen fikk en knallstart på lørdagens avslutningsrunde med eagle allerede på det andre hullet, før han fulgte opp med to bogeys og en birdie på de neste fire hullene. Han fortsatte å knive med Mikkel Antonsen på back-nine, og da de ankom det 17. hullet, stod det helt likt, ti under par. Da Antonsen gjorde dobbelbogey og Skogen senket for birdie, var det plutselig tre slag som skilte den norske duoen før det siste hullet. 

Dermed kunne Skogen ta seg råd til å avslutte med bogey og likevel vinne med to slag over Antonsen og franskmannen Nicolas Muller. De delte andreplassen på åtte under par, men ettersom Muller hadde best score de siste 18 hullene, ble det bronsemedalje på Antonsen.

 I dag slo han ballen som en europatour-spiller

Niklas Diethelm om Bård Skogen

European Young Masters er Europas største U16-turnering, og har hatt navn som Rory McIlroy og Sergio Garcia på startstreken tidligere. Bård B. Skogen vinner turneringen bare to år etter at bergenseren Markus Braadlie gjorde det samme.

– Bård har i år tatt et stort steg videre i sin utvikling, og den største grunnen er en teknisk veldig bra sving som vi har jobbet med i et halvannet år. Bård viser ikke bare at han er en av Norges, men en av Europas beste juniorer. I dag slo han ballen som en europatour-spiller, men han har fortsatt en del jobb igjen med nærspill og putting, sier landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf om Skogens prestasjon.

Han berømmer også Mikkel Antonsen for en stor prestasjon.

– Fantastisk gøy med Mikkel. Dette viser at vi har to gode juniorer å bygge videre på. 

16 år gamle Skogen regnes for å være et av Norges mest lovende unge talenter. Etter tre turneringer på årets Srixon Tour leder han touren sammenlagt med en seier, en andreplass og en sjetteplass. Skogen er tidligere sammenlagtvinner i Titleist Tours U15-klasse i 2015, da han vant hele seks av åtte turneringer.

Også i lagkonkurransen var det grunn til å juble for Norge denne uken. Det norske laget avsluttet fire under par for dagen, og klatret dermed fra tredje- til andreplass (-7), kun slått av England (-12). Det skal Mia Sandtorv Lussand også ha mye av æren for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det norske sølv-laget på Bogstad lengst venstre i bildet. (Foto: Oslo GK)

Lussand løftet spillet da Norge virkelig trengte det, for etter å ha startet turneringen med runder på 80 og 79 slag, vartet hun opp med en sterk 71-runde lørdag. Den løftet henne til delt 24.-plass individuelt, 14 over par sammenlagt.

– Mia er født i 2003 og kan spille denne turneringen i to år til. Hun viser med sin 71-runde i dag, som også inneholdt to eagles, at han er en spennende spiller for fremtiden, sier Niklas Diethelm.

Julia Myklebust endte 41. over par etter en avslutningsrunde på 79 slag. Runden hennes ble dermed ikke tellende på lagets totalscore.

Norsk Golf gratulerer det norske laget med de sterke prestasjonene!

Resultater European Young Masters