I desember 2016 kvalifiserte Madelene Stavnar seg på sensasjonelt vis til Ladies European Tour i en alder av bare 16 år – bare halvveis inne i sitt første år på videregående skole – og hele tre år yngre enn det Suzann Pettersen var da hun debuterte som Ladies European Tour-spiller.

Året etter måtte Stavnar gjennom q-school igjen for å beholde «kortet», og for andre gang på rad imponerte hun med å komme seg gjennom nåløyet for å beholde plassen på øverste nivå i Europa.

Dessverre ble 2018-sesongen en forglemmelig affære. Hun misset cuten i alle de syv turneringene hun spilte, og med en snittscore på 78,6 slag var hun milevis unna det samme spillet som sikret henne europatour-plassen i utgangspunktet.

De siste månedene har Stavnar gjort flere endringer i satsingen sin. Hun har skiftet ut trenerapparat, og hun har gått tilbake på skolebenken igjen for å fullføre videregående skole på Wang.

Etter to missede cuter så langt på LET Access Series denne sesongen, nivå 2 i Europa, kom endelig oppturen Stavnar har ventet så lenge på søndag. Det skjedde i Swedish Golf Tour-turneringen Hinton Open på Karlstad GK.

Etter å ha åpnet med to 77-runder i kaldt vær og sterk vind de to første dagene slo Stavnar knallhardt tilbake med en imponerende 68-runde, fem under par. Med hele syv birdies på scorekortet, samt bogeys og resten par, klatret hun opp til delt tredjeplass (+3), to slag bak vinneren Filippa Mörk fra Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd med delt tredjeplass på Swedish Golf Tour-denne uken. Det var så gøy å gå fem under par på sisterunden! Jeg kan ikke vente til å være ferdig med skolen, slik at jeg endelig kan fokusere 100 prosent på golfen min, skrev Stavnar på sin Facebook-profil etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

Stavnar fikk selskap i topp-10 av den ferske proffen Tina Mazarino (Kjekstad GK) på 7.-plass (+6) og Ladies European Tour-spiller Marita Engzelius (Oslo GK) på 10.-plass (+9).

Resultater