I løpet av 2018 etablerte Viktor Hovland seg som en av de store stjernene i den amerikanske collegegolfen. Han vant tre turneringer, og med seier i storturneringen U.S. Amateur i tillegg har han allerede fått bryne seg på PGA Tour-motstand flere ganger de siste månedene.

Denne uken er det imidlertid tilbake til hverdagen som collegespiller, og årets første turnering for Oklahoma State University er Amer Ari Invitational på Hawaii. Den har startet akkurat slik man har forventet: med Oklahoma State i ensom majestet på toppen av leaderboardet.

I den individuelle konkurransen myldrer det av stortalenter på toppen av leaderboardet. Viktor Hovland deler fjerdeplassen før siste runde etter å ha levert bunnsolide runder på 66 og 67 slag. Med elleve birdies og ikke en eneste bogey på de to første rundene ligger han bare to slag bak toppen av leaderboardet før siste runde.

(Artikkelen fortsetter under)

 Hovland møtte stortalentet Cole Hammer i semifinalen av U.S. Amateur. På lørdag er det Hammer som har overtaket før de siste 18 hullene av Amer Ari Invitational skal spilles. (Foto: USGA)

Det myldrer av kjente navn i tetkampen. Cole Hammer, som Hovland beseiret i semifinalen i U.S. Amateur i august, leder turneringen, og på andreplass ligger verdensener for amatører Justin Suh. På delt fjerdeplass med Hovland ligger lagkameratene Zach Bauchou og Matthew Wolff. Wolff har spilt minst like bra som Hovland de siste månedene og imponerte forrige uke i PGA Tour-debuten i Phoenix Open.

Turneringen avsluttes lørdag.

Det er usikkert hvordan turneringsprogrammet til Hovland blir denne våren ettersom han skal kombinere collegespill med en rekke PGA Tour-turneringer. Hans neste turnering på PGA-touren ser ut til å bli Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i starten av mars. 

21-åringen har tidligere uttalt at dette kanskje blir hans siste semester som collegespiller, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av studiene etter sommeren.

Leaderboard