Torsdag går startskuddet for AT&T Pebble Beach Pro-Am, der verdens største golfstjerner spiller side om side med amerikanske kjendiser i det som pleier å være er en av PGA Tour-kalenderens mest underholdende turneringer – ofte takket være ablegøyene til publikumsfavoritter som Bill Murray.

Kanskje kan den avslappede stemningen i turneringen inspirere Viktor Hovland og Kristoffer Ventura til å finne tilbake til formen, som begge skal forsøke å reise seg etter missede cuter den siste tiden.

Mens Hovland står med tre missede cuter på sine fire siste turneringer, har Ventura misset fem cuter på rad og trenger sårt en opptur.

– Sesongen til nå har ikke vært noe særlig bra. Jeg slet litt i starten og har gjort noen svingendringer. Jeg er ikke kjempefornøyd, men det kan bare gå én vei herfra. Det begynner å se bedre ut, så jeg begynner å få selvtillit igjen, sier Ventura til Eurosport før turneringen starter.

(Klikk her for å se hele intervjuet med Ventura, der han blant annet forteller om grepene han har gjort for å finne tilbake til fjorårets godform.)

De to tidligere Oklahoma State University-lagkameratene har et bra utgangspunkt ved at de kjenner Pebble Beach godt fra tidligere gjennom den årlige collegeturneringen The Carmel Cup, og Hovland kan i tillegg trekke på sine minner fra seieren i U.S. Amateur i 2018 og den historiske oppvisningen i U.S. Open i fjor, der han ble beste amatør og slo Jack Nicklaus sin 59 år gamle rekordscore for en amatør.

Hovland meldte seg på ukens turnering i siste liten, og gleder seg til å komme i gang på banen hvor han fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

– Man kan nesten si at det var da det hele startet. Det var utrolig kult minne, sier Hovland til Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under Eurosports intervju med Hovland)

 

AT&T Pebble Beach Pro-Am spilles på to andre baner i tillegg til Pebble Beach, nemlig de to nabobanene Monterey Peninsula CC og Spyglass Hill GC. Siden turneringen spilles på tre baner, settes cuten etter tre runder i stedet for to.

De siste årene har vinnerscoren i snitt ligget på cirka 19 under par, mens cutgrensen har pleid å være på rundt én under par. Det er meldt pent vær og lite vind denne uken, noe som indikerer at det vil bli lave scorer også i år.

Viktor Hovland tar fatt på åpningsrunden på Spyglass Hill klokken 17.22 norsk tid torsdag. Ventura slår ut en halvannen time senere, klokken 19.01, på Pebble Beach. I pro-amen skal Hovland og Ventura spille med henholdsvis Justin Verland (baseball) og Andy Saperstein (finans).

NB! Turneringen sendes på Eurosport og GOLFTV. Sendingen starter klokken 21.00.